Witmarsum Kaatsplein 3

Omschrijving

vraagprijs

€ 849.000

Kenmerken

Overdracht
Statusbeschikbaar
Prijs€ 849.000 k.k.
Bouw
Bouwjaar1740
Bouwvormbestaande bouw
Type ObjectWoonhuis
HoofdfunctieWoonruimte
Indeling
Woonoppervlakte344 m²
Perceeloppervlakte244 m²
Woning Inhoud1490 m³
Kamers7 (4 slaapkamers)
Energie
EnergielabelC
alle kenmerken minder tonen

Interesse?

Plan bezichtiging
Compleet her-bestemd en gerenoveerd nationaal monument. Uniek 344 m² woonvastgoed object met zeer exclusieve woonbeleving.

Gelegen in het schilderachtig en historisch dorp Witmarsum, in het hart van de elf-stedenregio van Súdwest-Fryslân. Op slechts circa 1 uur van de regio Amsterdam en de Randstad. Witmarsum ligt direct in de nabijheid van het IJsselmeer en de schilderachtige middeleeuwse hanzendorpen en- steden zoals: Arum, Pingjum, Workum, Sneek, Franeker, Bolsward, Harlingen en Leeuwarden.

Het nationaal monument uit 1740 met haar unieke beeldbepalend historische gevel, betreft hier het voormalige dorpscafé "de Gekroonde Roskam". In de periode 2021 en 2022, is dit unieke en exclusieve object her- bestemd naar 100% wonen. Het pand is onder architectuur, intern- en deels extern, hoogwaardig gerenoveerd en verbouwd. Daardoor voldoet het aan de wooncomfort- en isolatie-eisen van deze tijd.

Achter de historische gevel van ca 13 meter breed, met imposante raampartijen, gaat een zee van ruimte schuil. Met een woonoppervlakte van maar liefst 344m², verspreid over 3 woonlagen, treft u een exclusieve eigentijds kosmopolitische woonomgeving aan.

Met o.a. een grote woonkamer met zeer hoge plafonds, open keuken en 4 zeer grote (slaap)kamersuites, 2 badkamers, apart toilet, walk in closet. De op de begane grond gelegen authentieke barruimte fungeert thans als 2e woonkamer. Ook beschikt de woning over een zeer grote bergzolder die ook nog tal van mogelijkheden biedt, alsmede een dakterras van 17m² en 50m² en een grote achtertuin op het zuidoosten gelegen.

De status van rijksmonument borgt de uniekheid van dit object en dito exclusieve woonbeleving. Met tal van mogelijkheden op het vlak van eigentijds exclusief wonen, al dan niet in combinatie met werken en of bed en breakfast activiteiten.

Indeling:

Begane grond
Via de statige voordeur, die schuil gaat onder de historische overkapping, komt u binnen in de zeer ruime hal. Deze geeft toegang tot de aan de voorzijde gelegen authentieke barlounge ruimte en daar eveneens gelegen zeer riante slaapkamersuite. Via dezelfde hal heeft u ook toegang tot de andere gebruikersruimtes waaronder: algemene toiletruimte, wasmachine cv ruimte en de residentiële trap naar de eerste verdieping en achtertuin. Ook heeft u toegang tot de zeer lichte en riante tuinslaapkamer. Voorzien van eigen badkamer en middels openslaande deuren toegang naar de op het zuidoosten gelegen achtertuin.

Eerste verdieping
Hier betreedt u het hart van de woning. Deze woonlaag kenmerkt zich door zeer fijne daglicht lijnen, waarmee u van zonsopgang tot zonondergang verzekerd bent van natuurlijk daglicht in elke ruimte

Achter de volle 13 meter brede gevel gelegen, ligt het statige woonkamerdeel van ruim 100 m², inclusief de open "leef keuken”. Door de overal aanwezige hoge raampartijen en hoge plafonds ervaart u de uniekheid van dit woonobject ten volste. Ook vindt u hier de ruime walk-in-closet annex werkruimte, master bedroom, grote badkamer en toegang tot de 2e woonlaag.

Tweede verdieping
Middels een vaste trap komt u direct op het ca 40m² grote zolder slaapkamerdeel van deze woonlaag, met direct toegang tot zowel het aangrenzend dakterras, alsmede toegang tot de bergingszolder(100 m² groot).

Buiten
De besloten tuin kent een strakke eigentijdse moderne uitstraling. Kortom een heerlijke tuin met een gunstige zonligging op het zuiden!

Witmarsum en omgeving
Door de centrale ligging kan je vanuit Witmarsum veel van zuid west Friesland zien en beleven. Zoals het nabij gelegen strand van Makkum, Bolsward, Franeker of Sneek. Het dorp heeft een mooie oude dorpskern met diverse winkeltjes voor de eerste levensbehoefte zoals een bakker en een supermarkt . Witmarsum kent een goed voorzieningenniveau zoals zwembad, huisarts, apotheek, alsmede een bloeiend en actief verenigingsleven. Ook kent het dorp jaarlijkse festiviteiten zoals het straatkaatsfestival en lichtkuierroute.

Ten Zuidwesten van Witmarsum vind je de schilderachtige dorpen Arum, Kimswerd en Pingjum. Stuk voor stuk gemoedelijke dorpen omringd door prachtige natuur en waterwegen. Laat je overweldigen door de combinatie van wonen en recreatie in een van de mooiere waterrijke landelijke regio gebieden van Nederland.

Bent u net zo enthousiast als wij zijn over dit monumentale pand? Maak dan snel een afspraak voor een bezichtiging, we leiden u graag rond!

Uw adviseur: Tycho Reimers
Tycho Reimers

Tycho Reimers Commercieel Directeur

Plan bezichtiging
voor: Kaatsplein 3

*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies, Disclaimer en Privacy