Wonen in De Drait

1 - 18 van de 18
1 - 18 van de 18

Woning kopen in De Drait

Drachten-West bestaat uit de wijken: de Drait, Morrapark, Himsterhout, de Trisken, Drachtstervaartplan en Park Suijderwijk. 

De Drait is een typische jaren 70 wijk. De wijk is in clusters verdeeld met daar tussen in veel groen en speelvelden. In 1972 werd begonnen met de aanleg van de grootste uitbreiding ooit in Drachten destijds. In de beginjaren werden er veel rijtjeswoningen gebouwd, later werden er meer tweekappers en in de vrije sector gebouwd. Aan de westzijde van deze wijk ligt een bungalow/villa-wijkje (Slinge en Sydwende). Er is dan ook een groot contrast tussen de eerst en de laatst gebouwde buurten. In het midden van de wijk liggen een winkelcentrum, sporthal en wijkcentrum. Het winkelcentrum “De Drait” is geheel vernieuwd en uitgebreid en biedt een divers aanbod aan winkels waaronder 2 supermarkten, verse bakker en slager, visshop, bloemist, Blokker. Via de Zuiderhogeweg (vierbaans) is de snelweg A7 gemakkelijk te bereiken.

Het Morrapark is een ecologisch opgezette woonwijk van eind jaren tachtig en begin jaren negentig en is jarenlang het landelijk voorbeeld geweest voor het duurzaam bouwen. Een ruime, autoluwe en daardoor kindvriendelijke wijk, met veel groen en waterpartijen. 

Tussen de Overstesingel en de Oude Slingeweg, ligt Park Suyderwijk. Deze prachtige nieuwe woonwijk is verdeeld in aantal deelgebieden, met ieder hun eigen bebouwing en woonsfeer. Van rijwoningen en vrijstaande woningen, tot vrije kavels, twee-onder-een-kapwoningen en appartementen. Park Suyderwijk onderscheidt zich door de royale opzet met veel groen en water. De bebouwingsdichtheid is uitzonderlijk laag; u krijgt het gevoel van wonen in een park! 

Het Himsterhout is een van de jongste nieuwbouwwijken van Drachten. De wijk is gelegen aan de zuidwestkant van Drachten met bospercelen met wandel- en fietspaden. Het Himsterhout bestaat hoofdzakelijk uit vrijstaande en 2/1-kapwoningen. Centraal in de wijk en aan de zuidkant van de wijk ligt een groot speelveld. De laatste heeft bovendien een skatebaan en panna voetbalveldje. 

De Trisken is gebouwd in de jaren 80 en is een kindvriendelijke wijk met veel speelveldjes. De wijk ligt geheel westelijk van Drachten maar heeft door diverse fietspaden een snelle verbinding met het centrum van Drachten maar ook met het bosrijke gebied van Beetsterzwaag. De wijk bestaat uit zowel rijtjes woningen als de vrije sector en dat maakt het een aantrekkelijke woonwijk. In de wijk staan 2 basisscholen en kinderopvang. 

De wijk Drachtstervaart is een nieuwbouwwijk in aanbouw van in totaal ca. 800 woningen en met een groot accent op vaarwater. De meeste woningen hebben een eigen aanlegsteiger. De Scandinavische stijl en dat maakt het tot een kleurrijke wijk met een grote variatie aan woningtypen. 

Tussen deze wijken door loopt de rivier de Drait met aan weerszijden fraaie singels om te fietsen of te wandelen. De naam Drait is door de eeuwen heen verbasterd tot de plaatsnaam Drachten. 

Overige kenmerken Drachten-West:
• Winkelcentrum “De Drait”: supermarkten Jumbo en Lidl, verse bakker, slager, apotheek, drogist, kapsalon, kantoorboekhandel met postagentschap, dierenartsenpraktijk, fietsenwinkel, visshop, bloemist, tankstation, Blokker en een cafetaria;
• Diverse wijkcentra;
• Sporthal “De Drait”;
• Diverse basisscholen (o.a. Montessori);
• Kinderboerderij en naturij “Maartenswouden”;
• Dierenpension;
• Jachthaven “De Drait” met in totaal 1.200 ligplaatsen;
• Drachtsterbos met trimparcours en skatebaan.

Zie ook: Wijkraaddedrait.nl