Wonen in Vossepark

1 - 5 van de 5
1 - 5 van de 5

Woning kopen in Vossepark

Het Vossepark is een groene wijk gelegen aan de westkant van Leeuwarden. Het is een rustige woonwijk met voornamelijk eengezinswoningen, gebouwd in de jaren '50 en '60. De wijk is ruim opgezet en kenmerkt zich door de vele groenvoorzieningen en parken. Zo is er het Vossepark, een groot park met een vijver en wandelpaden. In het park staat ook een monument ter ere van de Leeuwarder schilder en tekenaar Pier Pander.

De straatnamen in de wijk zijn vernoemd naar dichters en schrijvers, zoals Couperus, Multatuli en Van Eeden. In de wijk zijn diverse voorzieningen aanwezig, waaronder een basisschool en een buurtcentrum. Ook is er een winkelcentrum op korte afstand van de wijk gelegen.

De wijk is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er zijn diverse buslijnen die de wijk verbinden met het centrum van Leeuwarden en omliggende dorpen en steden. Parkeren is over het algemeen geen probleem in de wijk, omdat er veel parkeergelegenheid beschikbaar is.

Het Vossepark is een populaire wijk onder gezinnen vanwege de rustige en groene omgeving. Het is een wijk waar kinderen veilig buiten kunnen spelen en waar veel mogelijkheden zijn om te wandelen en te fietsen.