Wonen in Westeinde

1 - 6 van de 6
1 - 6 van de 6

Woning kopen in Westeinde

Westeinde is de meest westelijke wijk van Leeuwarden en is een rustige woonwijk met grote huizen, lange tuinen, veel gras, bomen, struiken en vijvers. Het was vroeger grotendeels een huurwoningwijk, maar eind jaren negentig zijn veel woningen aan particulieren verkocht. Hierdoor veranderde de wijk en werden er meer persoonlijke kenmerken toegevoegd aan de tuinen, zoals tuinhuisjes, bergingen en prieeltjes. De straatnamen eindigen bijna allemaal op de Friese benamingen 'wei' of 'leane' en verwijzen naar Friese schrijvers.

De wijk heeft een overzichtelijk straten systeem met kronkelige straten die uitkomen op parkeerhofjes en talloze fiets- en voetpaden. Het winkelcentrum biedt veel voorzieningen en er is een bejaardentehuis en twee scholen voor voortgezet onderwijs. Het basisonderwijs bevindt zich in de naastgelegen wijk Valeriuskwartier. Er is een actieve wijkvereniging waarvan ongeveer 80% van de bewoners lid is.

Westeinde heeft ook andere kenmerken, zoals diverse sportverenigingen, een zorgplein, een 'beweegtuin' met openbare fitnessapparaten en is parkachtig. Het stadscentrum is op hooguit 10 autominuten afstand.