Taxeren door Makelaardij Friesland
Taxeren door Makelaardij Friesland

Waarom een huis laten taxeren door Makelaardij Friesland?

Een taxatierapport gaat verder dan een waardebepaling van een huis. Bij het opstellen van een taxatierapport kijkt Makelaardij Friesland namelijk verder dan alleen de waarde van het huis of appartement. Ook de onderhoudsstaat van de woning, de ontwikkelingen in de omgeving, juridische aspecten en de duurzaamheid van de woning nemen wij op in het taxatierapport. Zo krijg je een compleet beeld waar je vervolgstappen mee kunt zetten.

Waarom een taxatie van Makelaardij Friesland?

 • Binnen 24 uur afspraak voor opname taxatie;
 • Binnen 3 werkdagen* na opname een gevalideerd rapport;
 • Doordat wij meerdere kantoren hebben in Friesland is er altijd een taxateur in de buurt die de taxatie kan uitvoeren;
 • Een groot team maakt dat er op elk vlak deskundigheid is.
  *Mits alle benodigde informatie voorhanden is.

Makelaardij Friesland taxeert ook voor:

 • Aankoop- of verkoopbeslissing;
 • Woning in verhuurde staat;
 • Nieuwe hypotheek;
 • Boedelverdeling;
 • Bezwaar tegen WOZ-waarde;
 • Renteherziening;
 • Fiscale doeleinden;
 • Interne doeleinden.
Onze taxateur Koop
Onze taxateur Koop

De juiste waarde op jouw woning!

Taxatie
Bij de verkoop van een woning wil je weten wat de marktwaarde van de woning is, zodat je de vraagprijs kunt vaststellen. Ook de bank wil bij het verlenen van een nieuwe hypotheek de marktwaarde weten. Een taxatie uitgevoerd door één van onze in het NRVT-register geregistreerde taxateurs kan hiervoor een antwoord bieden met een taxatie op maat bij je wensen.

Onze taxateurs zijn NVM-gecertificeerd. Een NVM taxateur bepaalt de marktwaarde van de woning, passend in de woningmarkt in de regio. Het bepalen van de marktwaarde is maatwerk. Dit betekend dat de waarde af kan wijken van de WOZ-waarde. De taxateur bezoekt de woning en neemt de woning op, hierbij worden de bevindingen vastgelegd in het taxatierapport. Onze taxateurs zijn onafhankelijk en integer en kunnen hierdoor een goed objectief beeld geven van de waarde van uw woning. Wij zijn werkzaam in heel Friesland en komen in plaatsen zoals Leeuwarden, Harlingen, Sneek, Drachten, Grou, Workum, Koudum, Balk, Heerenveen, Gorredijk, Beetsterzwaag, Goutum etc. 

Waarde-advies
Twijfel je over het wel of niet verkopen van jouw woning? Wil je weten hoe je er met uw huis voor staat? Of ben je benieuwd wat jouw huis waard is op dit moment en wat mogelijke vervolgstappen zijn? We noemen dit dan geen taxatie, maar een waarde- en verkoopadvies. Als je wilt dat wij vrijblijvend bij je langs komen voor gratis waarde- en verkoopadvies, maak dan een afspraak! 


Wat kost een gevalideerd taxatierapport bij Makelaardij Friesland? 

Een NWWI gevalideerd taxatierapport heeft een vanaf prijs van € 695,- inclusief BTW, kadasterkosten & NWWI afdracht. Er kunnen kosten overheen komen i.v.m. een controle op het VVE, een taxatie voor een verbouwing of in verhuurde staat.

Tip : vraag vooraf bij uw financier aan welke eisen de taxatie moet voldoen, verschillende financiers hanteren afwijkende eisen en voorwaarden.

Wij verrichten taxaties in plaatsen zoals: Leeuwarden, Harlingen, Sneek, Drachten, Grou, Workum, Koudum, Franeker, Balk, Heerenveen, Gorredijk, Beetsterzwaag, Goutum etc. Ook zijn wij natuurlijk werkzaam in de kleinere dorpen gelegen in gemeentes Súd-West Fryslân, De Fryske Marren, Weststellingwerf, Opsterland, Smallingerland, Leeuwarden en Leeuwarderadeel, Dantumadiel, Kollumerland, Ferwerderadiel, de Friese Wouden, Menameradiel, het Bildt & Harlingen

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wil je meer informatie over een taxatie? Klik dan op de onderstaande knop om contact met ons op te nemen via het contactformulier, bel met ons kantoor om een afspraak te maken of mail naar taxatie@makelaardijfriesland.nl.

Wij zijn je graag van dienst.

Contact opnemen
Nieuwbouw Makelaardij Friesland
Makelaardij Friesland

Veel gestelde vragen

Antwoorden op de veel gestelde vragen over het taxeren van een woning.
Antwoord:

Heb jij een nieuwe woning aangekocht, wil je een hypotheek met NHG-garantie afsluiten of wil je je eigen woning gaan verbouwen? Hiervoor heb je dan meestal een taxatierapport nodig voor de bank. Makelaardij Friesland heeft meerdere gecertificeerde en beëdigde makelaars-taxateurs die je een objectieve waarde van je woning kunnen geven en taxeren in heel Friesland. Lees hier hoe wij jou kunnen helpen met het taxeren van je (nieuwe) woning

Contact

*
*
*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies, Disclaimer en Privacy