Wonen in Parckwijk De Singels

1 - 18 van de 20
1 - 18 van de 20

Woning kopen in Parckwijk De Singels

Drachten Zuid bestaat uit de wijken: de Singels, de Bouwen, ’t Hout, Parkwijck De Singels en De Peppel.

De wijk De Singels is een populaire woonwijk vanwege ligging nabij het centrum en de goede aansluiting met de A7 en de relatief grote woningen. De wijk ligt tussen de Zuiderhogeweg en de Burg. Wuiteweg. De wijk De Bouwen ligt tussen de Burg. Wuiteweg en de Zuiderdwarsvaart en is, samen met de andere woningen uit de Singels, gebouwd in de jaren zestig en zeventig. Beide wijken kennen een ruime opzet met groenstroken en waterpartijen, de bebouwing varieert maar heeft de nadruk op geschakelde bouw en enige hoogbouw. 

Bungalow en villawijkje ’t Hout ligt aan weerszijden van de Eikesingel, is gebouwd in de jaren zestig en ligt op fietsafstand van het stadscentrum en woonboulevard “Dr. Martin Luther Kingsingel”. 

Parkwijck de Singels is gebouwd vanaf 2000 op de voormalige paardenrenbaan van Drachten en betreft een mooie opzet van appartementsgebouwen in een parkachtige omgeving van groen en water. Centraal in dit fraaie uitbreidingsplan ligt het zwembad “De Welle”. Op loopafstand bevinden zich de schouwburg “De Lawei”en supermarkt Albert Heijn. 

De wijk De Peppel is een uitbreidingsplan, welke gerealiseerd is midden jaren negentig. Ondanks de ligging op nagenoeg loopafstand van het centrum en de toekomstige “Drachtster Vaart”, heeft de wijk een rustig en kindvriendelijk karakter. De wijk heeft een gevarieerd aanbod van hoofdzakelijk koopwoningen, in zowel geschakeld, 2/1-kap als vrijstaande woningen. 

Overige kenmerken Drachten Zuid:
• Supermarkt Albert Heijn;
• Basisscholen en voortgezet onderwijs;
• Vanaf A7 direct bereikbaar;
• Diverse sportaccommodatie en sportverenigingen: o.a. De Sportlaan;
• Zwembad “De Welle”;
• Woonboulevard “Dr. Martin Luther Kingsingel” met o.a. Gamma, Praxis, Beter Bed, Seats and Sofas, Leenbakker en Amerikaans restaurant Yankee Doodle;
• Diverse verpleegcentra.

zie ook: Smallingerland.nl