Wonen in Sperkhem en Industrieterrein Houkesloot

1 - 2 van de 2
1 - 2 van de 2

Woning kopen in Sperkhem en Industrieterrein Houkesloot

Het Sperkhem is een woonwijk binnen de stad Sneek in de Nederlandse provincie Friesland. De wijk telt (in 2008) 2810 inwoners en heeft een oppervlakte van 380 hectare (waarvan 42 hectare water).

De wijk grenst in het noorden aan de binnenstad van Sneek, in het oosten aan het Industrieterrein Houkesloot, in het westen aan Lemmerweg-Oost en in het zuiden aan Duinterpen.

De grootste verkeersaders van de wijk zijn de Oppenhuizerweg en de Johan Willem Frisostraat met de Harinxmabrug. De noordelijke grens van het Sperkhem wordt gevormd door de Stadsgracht, de oostelijke grens is de Houkesloot, de westelijke grens de Woudvaart en de zuidelijke begrenzing wordt gevormd door de Rijksweg 7.

In de wijk bevinden zich een rijksmonument:

  • Harinxmabrug

Verder zijn bezienswaardig, onder meer:

  • Kerk Baptisten Gemeente
  • Nieuw-Apostolische Kerk
  • Ichthuskerk

Houkesloot is een industrieterrein binnen de stad Sneek in de Nederlandse provincie Friesland aan de Rijksweg 7.

Het terrein grenst in het westen de Rijksweg 7 en het Burgemeester Rasterhoffpark. In het oosten grenst het industrieterrein aan de Houkesloot en in het zuiden aan Industrieterrein It Ges en in het noorden ligt het Sperkhem.

De belangrijkste verkeersader in het industrieterrein is de Stadsrondweg, die het terrein van west naar oost doorkruist. Ook de Oppenhuizerweg en de Einsteinstraat zijn veel gebruikte wegen in de wijk. Op het industrieterrein ligt ook het Houkesloot Aquaduct.