Wonen in Camminghaburen

Woning kopen in Camminghaburen

Camminghaburen is een wijk in het noorden van Leeuwarden. De wijk werd in de jaren '70 gebouwd en is een van de grootste wijken van de stad. Camminghaburen is ontworpen als een groene wijk met veel ruimte voor natuur en recreatie. Er zijn verschillende parken en groengebieden, waaronder het Van Harinxmapark en het Schierstinspark.

De wijk heeft een centrum met verschillende voorzieningen, zoals een supermarkt, bakker, slager, drogist en een aantal horecagelegenheden. Ook is er een winkelcentrum met meer dan 50 winkels en een groot parkeerterrein. Verder zijn er in de wijk diverse sportvoorzieningen te vinden, waaronder een zwembad, sporthal en voetbalvelden.

Camminghaburen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er zijn meerdere buslijnen die door de wijk rijden en het treinstation Leeuwarden Camminghaburen bevindt zich aan de rand van de wijk. Met de auto is de wijk ook goed bereikbaar via de ringweg van Leeuwarden.

De wijk heeft verschillende soorten woningen, van rijtjeshuizen tot appartementen en vrijstaande woningen. Er wonen ongeveer 12.000 mensen in Camminghaburen, waaronder veel gezinnen met kinderen.