Wonen in Appelscha

1 - 8 van de 8
1 - 8 van de 8

woning kopen in Appelscha

Vlakbij de grens van Drenthe laat de provincie Friesland zich van een onverwachte en prachtige kant zien. Daar waar de bossen beginnen, verrast het Friese landschap je. Geen landschap van harde klei, grote meren en vlakke weilanden, maar een bosrijke omgeving met hoge zandgronden en twee Nationale Parken. Geniet van de natuur, de rust en de ruimte die het Drents-Friese Wold geeft of ontdek het bos actief op de mountainbike. Centrale ligging op een half uur van Assen of Drachten en zijn Groningen en Leeuwarden binnen een uur te bereiken.

Het levendige dorp met ca. 4.800 inwoners en veel toerisme heeft een breed aanbod aan winkels, horeca, buitenzwembad, openluchtteheater De Koele, supermarkten en daarnaast is er basisonderwijs en openbar vervoer.

De gemeenten Ooststellingwerf maakt samen met Weststellingwerf deel uit van de Stellingwerven. Hoewel de gemeente in Friesland ligt, wordt er voornamelijk Nederlands gesproken. Daarnaast wordt er door een deel van de bevolking nog de streektaal Stellingwerfs gesproken, maar op straat hoor je nog maar zelden Stellingwerfs. Als tegenhanger van het bekende Friese merengebied met brede vaarwateren voor pleziervaart en beroepsvaart, is er het veel bosrijker gebied in het zuidoosten van Friesland. Waar je ook als watersportliefhebber op een geheel andere wijze kunt genieten van vaarwegen die een heel ander karakter hebben dan die in het typische merengebied van Friesland. Een route die door dit unieke landschap loopt is De Turfroute.

Zie ook: Appelscha.nl en Ooststellingwerf.nl