Jouw partner in nieuwbouwprojecten door heel Friesland

woningen
verkocht in
de afgelopen
365 dagen

Ontdek toekomstige nieuwbouw in Friesland met Makelaardij Friesland

Als je kiest voor een nieuwbouwwoning, kies je voor comfortabel, duurzaam en gasloos wonen met lage energielasten. Daarnaast heb je als koper van een nieuwbouwwoning voorlopig geen (groot) onderhoud. Natuurlijk is het best spannend om een huis te kopen dat vaak alleen nog op papier bestaat. Je kunt niet vooraf door het huis (of de buurt) lopen om te kijken of het jou aanspreekt. Je baseert je keuze op impressies, tekeningen en de technische omschrijving.

Als ervaren nieuwbouwspecialist helpen wij jou graag bij het maken van de juiste keuze en wij nemen altijd uitgebreid de tijd om jou goed te informeren over alle aspecten waar je mee te maken krijgt als je een nieuwbouwwoning koopt. Wij zijn bekend met alle nieuwbouwprojecten in de grote steden zoals Leeuwarden, Sneek, Heerenveen en Drachten en ook hebben wij oog voor de kleine nieuwbouwprojecten in de kleinere dorpen in Friesland. Natuurlijk adviseren wij jou ook graag over de verkoopmogelijkheden van je huidige woning.

Nieuwbouw aanbod van Makelaardij Friesland

Variatie in nieuwbouw en kavels in Friesland

"We nemen altijd uitgebreid de tijd om jou goed te informeren over alle aspecten van nieuwbouw"

Als nieuwbouwmakelaar in heel Friesland, heeft Makelaardij Friesland uitgebreide expertise in zowel huidige als toekomstige nieuwbouwprojecten in deze regio. Ons team is uitstekend geïnformeerd over aankomende nieuwbouwkansen, ideaal als ons huidige aanbod niet helemaal aansluit bij jouw wensen. Wij staan klaar om samen met jou de toekomstige nieuwbouwprojecten te verkennen die perfect bij jouw behoeften passen. 

Ons aanbod omvat, naast nieuwbouwprojecten waarbij de ontwerpen van de woningen in de basis al vastliggen, ook regelmatig vrije kavels. Dit is ideaal voor wie zelf een woning wil ontwerpen en de bouw hiervan zelf wil coördineren. Verder hebben wij veel nieuwbouw in Leeuwarden, Sneek en Heerenveen.

Interesse in verhuizen naar of binnen Friesland en gefascineerd door onze nieuwbouwprojecten? Laat je gegevens achter bij jouw favoriete project voor vrijblijvende informatie en updates over de verkoopstart. Voor direct contact, gebruik WhatsApp of ons contactformulier. Wij zullen zo snel mogelijk contact opnemen om jouw nieuwbouwwensen te bespreken. Bovendien brengen wij je dan als eerste op de hoogte als we met de verkoop gaan starten. Ook maken we graag een afspraak met jou om je te informeren over alle zaken waar je rekening mee moet houden als je een nieuwbouwwoning of een vrije kavel koopt.

Contact opnemen
Onze nieuwbouwdames Aafien en Boukje
Onze nieuwbouwdames Aafien en Boukje

Jouw nieuwbouwmakelaar: Makelaardij Friesland

Al sinds de jaren ’80 zijn wij dé Friese makelaar. Destijds begonnen we als onderdeel van de Friesland Bank. Veertig jaar na dato beschikken we over een uitstekende marktkennis en een groot netwerk. Wij zijn geworteld in heel Friesland want we hebben kantoren in Drachten, Heerenveen, Leeuwarden & Sneek. Onze provincie lijkt wellicht klein, maar wij weten als geen ander dat er een wereld van verschil zit tussen Wâldpiken, Bilkerts of Stedsjers. Wij zijn thuis in iedere regio van de provincie Friesland en weten waar jouw nieuwe droomwoning staat.

Wij zijn niet alleen gespecialiseerd in de aankoop van nieuwbouw- en bestaande woningen, maar ook in de verkoop, taxeren en verhuur van jouw huidige woning. Als full-service makelaar bieden we een breed spectrum aan diensten, inclusief hypotheekadvies en taxatierapporten. Neem contact op om te ontdekken hoe onze aankoop-, verkoop- en verhuurmakelaars jou kunnen ondersteunen.

Veel gestelde vragen

Antwoorden op de veel gestelde vragen over nieuwbouw.
Antwoord:

Als ervaren nieuwbouwspecialist helpen wij jou graag bij het maken van de juiste keuze en wij nemen altijd uitgebreid de tijd om jou goed te informeren over alle aspecten waar je mee te maken krijgt als je een nieuwbouwwoning koopt. Wij zijn bekend met alle nieuwbouwprojecten in Friesland. Natuurlijk adviseren wij jou ook graag over de verkoopmogelijkheden van je huidige woning. Lees hier mee over hoe wij jou kunnen helpen met de zoektocht naar een nieuwbouwwoning in Friesland.

Antwoord:

Bij Makelaardij Friesland zijn wij niet alleen op de hoogte van actuele nieuwbouwprojecten, we zijn ook goed op de hoogte van toekomstige nieuwbouwprojecten in heel Friesland. Vind je geen passend nieuwbouwhuis tussen ons aanbod, dan kunnen we voor je kijken of er toekomstige nieuwbouwprojecten zijn die aan jouw woonwensen voldoen.

Ons aanbod omvat, naast nieuwbouwprojecten waarbij de ontwerpen van de woningen in de basis al vastliggen, ook regelmatig vrije kavels. Dit is ideaal voor wie zelf een woning wil ontwerpen en de bouw hiervan zelf wil coördineren.

Antwoord:

Een optie is een periode om uit te kunnen zoeken of u verder wilt met de nieuwbouwwoning of niet. We houden het bouwnummer tijdelijk kosteloos voor u gereserveerd. De duur van de optie is in overleg. Tijdens deze periode zorgen we ervoor dat u alle informatie compleet krijgt om een beslissing te kunnen nemen. We begeleiden u, eventueel in samenwerking met een aantal specialisten, op onderstaande gebieden:
a. de financiering van een (nieuwbouwbouw)woning;
b. de verkoop van de eventuele eigen woning (waardebepaling);
c. de mogelijkheden van woningaanpassing (meerwerk).

Antwoord:

In de koop-/aannemingsovereenkomst verplicht de aannemer zich tot het bouwen van de woning en het leveren van de bijbehorende grond. De koper wordt verplicht tot het betalen van o.a. de koopsom. In de overeenkomst staat meestal opgenomen:
- het voorbehoud van financiering van 2 maanden;
- de opschortende voorwaarden dat de aannemer voldoende verkocht moet hebben, de onherroepelijke bouwvergunning gereed dient te zijn en dat er goedkeuring is het betreffende garantie-instituut. Vaak wordt er een termijn van ca. 6 maanden gehanteerd als uiterste datum na ondertekening van de overeenkomst voor het vervallen van de opschortende voorwaarden.

Antwoord:

Wanneer de aannemer voldoende objecten heeft verkocht, de onherroepelijke bouwvergunning er is en er goedkeuring is van Woningborg op het plan, wordt de brief aan de koper gestuurd dat de bouw kan worden ingepland. Dit is dus per project afhankelijk. Vraag één van onze nieuwbouwmakelaars om meer informatie naar de status van het project.

Antwoord:

Zodra alle opschortende voorwaarden zijn verstreken gaat de bouw van start en kan de grond in eigendom worden genomen. De notaris nodigt je uit om de hypotheekakte (grondakte) te laten passeren. Indien de bouw reeds is gestart betaal je bij de notaris de grondkosten plus de reeds vervallen bouwtermijn(en) en eventuele grond- en bouwrente.

Zodra de hypotheekakte is gepasseerd bij de overdracht moet je aan de bank - in principe al tijdens de bouw - het volledige bedrag aan rente over het geleende bedrag gaan betalen. Hier kan echter door de bank een rentebedrag van worden afgetrokken wat de bank jou weer betaalt, omdat een deel van het hypotheekbedrag bij de bank in depot blijft staan. Je betaalt op deze manier uitsluitend rente over het opgenomen geld.

Na betaling van de laatste termijn is de woning klaar en vindt de sleuteloverdracht plaats. Nu is de tijd aangebroken om je nieuwe huis verder naar eigen wens af te werken.

Antwoord:

Naast de aankoopprijs van de grond en de woning en het eventuele meerwerk, zoals een aanbouw, extra grote berging of een dakkapel, moet je ook rekening houden met bijkomende kosten. Denk aan de notariskosten voor de hypotheekakte, de rente tijdens de bouw of kosten voor een opleveringskeuring. En vergeet natuurlijk ook de inrichting van je huis en de tuin niet, zodat het helemaal jouw of jullie droomplekje in Friesland wordt!

Antwoord:

Voor je nieuwbouwwoning kun je maximaal de woningwaarde lenen. Deze waarde wordt bepaald door de aankoopsom + de extra opties (meerwerk) die je toevoegt aan de ‘basiswoning’. Het meerwerk kun je meefinancieren in je hypotheek. Ook eventuele bouwrente kun je meefinancieren.

De bouwrente zelf is niet fiscaal aftrekbaar; de rente over een eventuele lening hiervoor wel. Kosten als advies- en bemiddelingskosten, notariskosten, de kosten voor een opleveringskeuring of het eventueel verlengen van de hypotheekofferte* moet je uit eigen middelen betalen. Bij de aanvraag van de hypotheek moet je kunnen aantonen dat je deze kosten ook zelf kunt betalen. Natuurlijk adviseren wij jou ook graag over de verkoopmogelijkheden van je huidige woning. Lees hier mee over hoe wij jou kunnen helpen met de zoektocht naar een nieuwbouwwoning in Friesland.

Antwoord:

Oorspronkelijk werd met het begrip ‘energieneutraal huis’ hetzelfde bedoeld als met de begrippen nul-energiewoning, energie-nulwoning, energiebalanswoning of EPC-0-woning.

In zo’n huis wordt het gebouwgebonden energieverbruik (verwarming/koeling, ventilatie en warmwater) gedekt met duurzame energie. Het huishoudelijke energieverbruik (verlichting en huishoudelijke apparaten) wordt hierbij buiten beschouwing gelaten.

Tegenwoordig wordt met een energieneutraal huis steeds vaker gedoeld op het totale energieverbruik. In die betekenis is een energieneutraal huis hetzelfde als een nul-op-de-meterwoning.

Antwoord:

Een voordeel van een nieuwbouwwoning is dat je deze vrij op naam koopt. Hierdoor heb je geen leveringskosten en hoef je geen overdrachtsbelasting te betalen. Evenals bij de koop van een bestaande woning betaal je voor de hypotheek wel notaris-, advies en afsluitkosten.

De nieuwbouwhypotheek bestaat uit de aanneemsom voor de bouw van het huis en de koopsom van de grond. Op het moment dat je de hypotheek afsluit, betaal je de grond en de tot dat moment verstreken bouwtermijnen. Hierover wordt grond en bouwrente gerekend. Het overige deel van het hypotheekbedrag wordt gereserveerd als bouwdepot, waaruit de bouwtermijnen en de aannemer worden betaald.

Antwoord:

Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt anders dan het kopen van een bestaand huis. Daarom helpen 1 van onze nieuwbouwmakelaars je graag verder als je vragen hebt over hoe dit precies in zn werk gaat en welk nieuwbouwaanbod in Friesland wij hebben voor jou.

Antwoord:

Voor alle nieuwbouwwoningen die opgeleverd worden is het verplicht om een energielabel aan te vragen. Dit geldt zowel bij de aanvraag van de omgevingsvergunning als bij de oplevering. De verkoper van de woning heeft de eindverantwoordelijkheid om het energielabel aan te vragen. Een energieneutrale woning, ook wel een ‘nul-op-de-meter’ woning, krijgt eigenlijk altijd energielabel A++++. De energierekening zal zeer laag zijn, doordat er bijvoorbeeld een hybride warmtepomp geïnstalleerd is die gevoed wordt door zonnepanelen. Veel nieuwbouwwoningen streven naar energieneutraliteit, omdat het grote voordelen met zich meebrengt. Het doet de waarde van het huis ten goede, maakt de maandelijkse energierekeningen zeer laag en zorg voor een verhoogd wooncomfort door goede isolatie. Het kan goed zijn dat jij in het bezit bent van een nieuwbouwwoning met een energielabel A+ of A++. Hoewel dit een zeer goed label is, is het goed mogelijk dat je met vrij eenvoudige maatregelen een nog beter label kunt krijgen. Misschien streef je naar energieneutraliteit en dus een A++++ label? Neem contact met ons op voor meer informatie over een energielabel voor een nieuwbouwwoning. 

Onze vestigingen

Beoordelingen

aankoop 9 verkoop 9 Funda
9

Gemiddelde score van
Makelaardij Friesland

Vragen over de Nieuwbouw?

*
*
*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies, Disclaimer en Privacy