Huis kopen in Friesland

Met zekerheid uw droomhuis kopen. Voor de Laagste prijs natuurlijk!

Objectief
Het kopen van een huis doe je over het algemeen maar een paar keer in je leven. Bij zo’n grote investering is de prijs belangrijk, maar het gevoel bepaalt uiteindelijk of u deze woning wilt gaan kopen ja of nee.

Om die reden is het verstandig je goed te laten begeleiden door iemand die uw belang voor ogen heeft. Wij geven u toegevoegde, doorslaggevende informatie over de te koop staande woningen, regelen de bezichtigingsafspraken en gaan mee kijken. Maar trekken u ook weer op aarde door objectief te kijken of uw woonwensen bij de betreffende woning ook daadwerkelijk worden gerealiseerd.

No cure, no pay!
Hebt u kriebels in uw buik bij een woning? Dan helpen wij u om voor de laagste prijs op basis van No cure, No Pay de trotse bezitter te worden van uw droomhuis. Samen bespreken we de onderhandelingsstrategie en brengen aan de hand hiervan een bod uit. Bod geaccepteerd? Dan zorgen wij ervoor dat alles goed geregeld wordt, tot de sleuteloverdracht maar ook hierna! Lukt het ons niet om de woning aan te kopen? Dan bent u ons niets verschuldigd. Wilt u hierover meer informatie? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Prestatiegerichte aankoop op basis van No Cure, No Pay
Bent u van plan binnenkort een huis te kopen? Wij denken dat u daar best wat hulp bij kunt gebruiken! Als het ons lukt uw droomhuis voor de gewenste prijs aan te kopen, dan beloont u ons daarvoor. Lukt het ons niet, dan bent u ons geen aankoopcourtage verschuldigd. No cure, no pay dus! Wel zo eerlijk!

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Wilt u meer informatie over onze aankoopbegeleiding? Klik dan op de onderstaande knop om contact met ons op te nemen via het contactformulier of bel met ons kantoor om een afspraak te maken.

Wij zijn u graag van dienst.

Contact opnemen

Veel gestelde vragen

Antwoorden op de veel gestelde vragen over het kopen van een woning.
Antwoord:

Je kan je woonwensen achterlaten bij het woonwensenformulier. Op deze manier blijf je op de hoogte van alle nieuwe woningen die aansluiten op jouw woonwensen. Onze aankoopmakelaars kunnen je voorzien van deskundig advies zodat jij precies weet wat er op je af komt bij het kopen van een woning. Uiteraard staan wij het gehele proces naast je en doen alles in overleg met jou. Wij helpen je graag met de zoektocht naar een nieuwe woning in Friesland. Klik hier voor ons nieuwste aanbod.

Antwoord:

Allereerst is het belangrijk om te weten wat je kunt lenen. Hiervoor kan je een afspraak maken bij een erkende hypotheekadviseur. Onze erkende, onafhankelijke hypotheekadviseurs van Hypotheek Friesland helpen je hier graag bij. Daarna kan je de woning die je interessant vindt bezichtigen en de dossierstukken doornemen met je adviseur. Klik hier om je in te schrijven bij ons gratis zoekerssysteem. Wij helpen je graag met het vinden van je nieuwe woning in Friesland.

Antwoord:

Ben jij op zoek naar het huis van je dromen? Wil je bijvoorbeeld vanuit je tuin zo je boot op stappen of wil je graag in het prachtige Friese landschap wonen? Schakel dan Makelaardij Friesland in als jouw persoonlijke aankoopmakelaar. Wij zijn thuis in Friesland en begeleiden je graag in de zoektocht naar je nieuwe koopwoning. Onze aankoopmakelaars kunnen je voorzien van deskundig advies zodat jij precies weet wat voor woning je koopt. Uiteraard staan wij het gehele proces naast je en doen alles in overleg met jou. Lees hier meer over hoe wij je kunnen helpen bij de zoektocht naar een woning in Friesland

Antwoord:

Als bieder kan je via www.move.nl je eigen voorstel kenbaar maken. Je voorstel moet uit de volgende punten bestaan:

  • Koopsom in euro’s;
  • Eventuele gewenste voorbehouden (een voorbehoud voor financiering of een bouwtechnische keuring);
  • Gewenste transportdatum;
  • Overige voorwaarden (denk hierbij aan eventuele overname van bepaalde roerende zaken, voorwaarde voor funderingsonderzoek e.d.).

Antwoord:

Dat hoeft niet. Soms spelen de voorwaarden of oplevering een belangrijke rol voor de verkoper(s) waardoor de hoogste bieder niet altijd de koper wordt.

Antwoord:

Je bod is pas bindend als de (reguliere) koopakte is getekend. Tot die tijd is er sprake van een mondelinge, niet bindende situatie. Let op: als een van de beide partijen en professionele partij betreft de belegger dan gelden hier andere regels voor. Nadat je als koper een kopie van getekende overeenkomst hebt ontvangen gaan je 3 dagen wettelijke bedenktijd in.

Antwoord:

Gefeliciteerd! Wij vragen om jou gegevens en een kopie van jouw identiteitsbewijs te uploaden in het klantenportaal van Move.nl, zodat het koopcontract opgemaakt kan worden. Vervolgens sturen wij de concept versie ter controle naar beide partijen op en bespreken deze telefonisch. Daarna wordt het contract (digitaal) getekend. Na ondertekening gaan de drie wettelijke bedenkdagen en het eventuele financieringsvoorbehoud in. Het koopcontract sturen wij naar de door jou gekozen notaris.

Antwoord:

De verkoop is definitief als de 3 dagen bedenktijd of de eventuele ontbindende voorwaarden zijn verlopen.

Antwoord:

Als koper mag jij het notariskantoor kiezen. Je kan dit doen door bij diverse kantoren een offerte op te vragen en daaruit keuze te maken. Uiteraard kunnen wij ook een aantal kantoren aanbevelen in Friesland.

Antwoord:

Vlak voor de overdracht vindt de eindinspectie plaats. Tijdens deze inspectie worden de meterstanden opgemeten. Daarna vindt de overdracht op het notariskantoor plaats. Hierna ontvang je de sleutels van jouw nieuwe woning.

Antwoord:

Het biedlogboek is een digitaal overzicht waarin alle stappen in het verkoopproces terug te vinden zijn. Dankzij dit logboek kunnen alle kandidaten inzien welke biedingen er ingezonden zijn voor een woning en zo nodig het verkoopproces controleren.

Door de nieuwe wet- en regelgeving rondom transparant bieden per 1 januari 2023 is het biedlogboek ontstaan. Met dit logboek kun je op verzoek van kandidaat-kopers, nadat de woning verkocht is, inzicht bieden in welke biedingen er ingezonden en ingevoerd zijn. Met of zonder gebruik van een biedingstermijn.

In het biedlogboek staan de volgende onderdelen:
-   Alle biedingen (geanonimiseerd) met exacte datum invoer weergave;
-   De hoogte van elk bod en eventuele voorwaarden;
-   Het winnende bod.

Contact

*
*
*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies, Disclaimer en Privacy