Hichtum Schwartzenbergweg 36

Omschrijving

vraagprijs

€ 495.000

Kenmerken

Overdracht
Statusverkocht
Prijs€ 495.000 k.k.
Bouw
Bouwjaar1991
Bouwvormbestaande bouw
Type ObjectWoonhuis
HoofdfunctieWoonruimte
Indeling
Woonoppervlakte142 m²
Perceeloppervlakte1100 m²
Woning Inhoud644 m³
Kamers6 (4 slaapkamers)
Energie
EnergielabelB
alle kenmerken minder tonen

Interesse?

Plan bezichtiging
Schwarzenbergweg 36 8743 KZ Hichtum


In het pittoreske dorp Hichtum, verscholen onder de rook van Bolsward, staat dit vrijstaand huis met een prachtig vrij uitzicht over de landerijen en met maar liefst vier slaapkamers. Deze woning bevindt zich aan de Schwartzenbergweg 36 en staat op een ruim perceel van ca. 1100 m².
De woning biedt voldoende ruimte en mogelijkheden, die wellicht slechts volledig duidelijk worden na een bezichtiging.
De ligging van de woning is ideaal: op korte afstand van het centrum van Bolsward en ook de diverse uitvalswegen zoals de A7 en de Afsluitdijk, zijn binnen no-time te bereiken.

Bij het betreden van de woning stapt u via de voordeur de hal binnen, die als een kruispunt dient voor drie richtingen. Laten we beginnen met de woonkamer. Deze prachtig ruim opgezette leefruimte wordt overgoten met natuurlijk licht dankzij de ramen die zich aan maar liefst drie zijden bevinden.
Dan gaan we verder met de keuken. De keuken, hoewel eenvoudig van opzet, onderscheidt zich door zijn ruime afmetingen. Hier liggen talloze mogelijkheden.
Vanuit het kruispunt bekeken kom je links nog een kamer tegen. Op de plattegrond staat deze vernoemd als slaapkamer, maar deze ruimte is ook geschikt voor een werk- of hobbykamer.
Vanuit de keuken kun je ook nog naar een andere hal en deze hal staat dan weer in directe verbinding met de garage. Zo zijn alle vertrekken met elkaar verbonden. De garage is overigens ook aardig ruim opgezet en heeft zelfs nog een bovenverdieping, deze is te bereiken met een vlizotrap.

Eerste verdieping:
Toegang tot de bovenverdieping wordt verkregen via de vaste trap, gelegen in de eerder genoemde hal. De bovenverdieping herbergt drie slaapkamers van diverse afmetingen.
De badkamer is eenvoudig ingericht en voorzien van een ligbad, een douche, een wastafel en een toilet.

Tweede verdieping:
Bergzolder bereikbaar via een vlizotrap.

Buiten:
Het uitgestrekte perceel rondom de woning biedt ruimte in overvloed. Momenteel prijkt er een eenvoudig terras met grindtegels, wat een solide basis vormt. Desalniettemin biedt dit perceel talloze kansen voor de aanleg van een weelderige en aantrekkelijke tuin, waar uw groene dromen werkelijkheid kunnen worden.

Goed om te weten:
- Bouwjaar 1991
- Woonoppervlakte: 142 m²
- Perceeloppervlakte: 1100 m²
- Inhoud 644 m³
- CV ketel Nefit Combi 2013, eigendom
- Energielabel B
- Koper dient voor eigen rekening en risico een deugdelijk vee kerende erfafscheiding aan te brengen

Bent u net zo enthousiast als wij zijn over deze mooie vrijstaande woning? Maak dan snel een afspraak voor een bezichtiging. Deze prachtige woning is een bezoek meer dan waard!

Uw adviseur: Paul Lindeboom


Hichtum:
Hichtum is een dorp in de gemeente Súdwest-Fryslân. Hichtum ligt tussen Burgwerd en de stad Bolsward aan de Harlingervaart en wordt aan dat water ingeleid door een aardig waterbuurtje. Het dorpsgebied is nooit groot geweest. Het buurtje Sieswerd of Syswert hoort er vanouds bij; het ligt nu aan de andere kant van de provinciale Westergoawei.
Hichtum heeft maar één straat: de Schwartzenbergweg. Ten noorden van de kerk staat enige bebouwing die een dorpskom vormt. Tegenover de kerk is in de late 19de eeuw een buurtje gebouwd.
Hichtum werkt op veel fronten samen met het dorp Burgwerd. In 2022 telde het dorp 80 inwoners.
Paul Lindeboom

Paul Lindeboom ARMT