Leeuwarden Raadhuisplein 21

Omschrijving

vraagprijs

€ 345.000

Kenmerken

Overdracht
Statusverkocht
Prijs€ 345.000 k.k.
Bouw
Bouwjaar1722
Bouwvormbestaande bouw
Type ObjectAppartement
HoofdfunctieWoonruimte
Indeling
Woonoppervlakte145 m²
Woning Inhoud550 m³
Kamers4 (3 slaapkamers)
alle kenmerken minder tonen

Interesse?

Plan bezichtiging
Q u a r t i e r d’ H i v e r

Dit monumentale pand aan het Raadhuisplein is in 1722 gebouwd in opdracht van Matthijs Overman en Maria Sophia Mullers. Zij waren respectievelijk rentmeester en kamenier van “Marijke Meu” prinses Maria Louise van Hessen-Kassel, de weduwe van de Friese stadhouder Johan Willem Friso van Nassau-Dietz.
Op basis van de bouwkundige overeenkomsten tussen dit pand en het hier tegenovergelegen stadhuis is stadstimmerman Claes Bockes Balck de vermoedelijke bouwmeester.

Dit is de introductie van dit prachtige statige monumentale pand, waarvan het beletage-appartement te koop wordt aangeboden.

Via de fraaie entree komt u in het appartement:
Karakteristieke woonkamer met parketvloer en prachtig uitzicht over het plein richting het stadhuis.
De schitterende woonkamer (3,65 hoog) is voorzien van een geïsoleerd, authentiek plafond, originele raamluiken, voorzetramen en een prachtige sfeerhaard.
Aan de achterzijde is een woonkeuken met plavuizenlaminaat vloer, een luxe keuken (2017) voorzien van een kookplaat, oven, vriezer, koelkast en vaatwasmachine. Grote ouderslaapkamer en moderne badkamer met douche, wastafelmeubel en wasmachineaansluiting. Separaat toilet met fontein.

Met een trap gaat u naar het souterrain alwaar 2 slaapkamers, een werkhoek en een grote inloopkast zijn gesitueerd. Er is een ruime inpandige berging (circa 10m2). VVE bijdrage is slechts € 125 per maand (inclusief opstalverzekering, glazenwassen voorzijde, onderhoud centrale hal, bankkosten, buitenschilderwerk voor). Er is een mogelijkheid via een trapje achter te komen waar buiten zitten wordt gedoogd en tevens kan dit voor het huis op de eigen stoep.

Deze toplocatie is in het historisch centrum van Leeuwarden nabij alle voorzieningen. Gesitueerd aan het rustige en sfeervolle Raadhuisplein, het mooiste plein van Leeuwarden. Met winkels, restaurants, cultureel centrum, schouwburg, bibliotheek, Tresoar, musea en het stadspark om de hoek.

Bijzonderheden:
Rijksmonument
Mechanische ventilatie

Parkeren op deze autoluwe woonstand:
Gratis ontheffing voor laden en lossen
Vergunninghouders zone Eewal/ Bagijnestraat en St. Anthoniusstraat
Parkeren in parkeergarage Hoeksterend, waar je altijd in en uit kunt rijden, ( € 42,= per maand)
Jan Ypeij

Jan Ypeij KRMT