Easterein Vrijburg 20

Omschrijving

vraagprijs

€ 191.000

Kenmerken

Overdracht
Statusverkocht
Prijs€ 191.000 k.k.
Bouw
Bouwjaar1967
Bouwvormbestaande bouw
Type ObjectWoonhuis
HoofdfunctieWoonruimte
Indeling
Woonoppervlakte90 m²
Perceeloppervlakte268 m²
Woning Inhoud479 m³
Kamers6 (3 slaapkamers)
Energie
EnergielabelE
alle kenmerken minder tonen

Interesse?

Plan bezichtiging
Welkom in het levendige dorp Easterein. In dit dorp is er een actief verenigingsleven, een restaurant en staat deze hoekwoning aan de Vrijburg 20.

BEZICHTIGINGSMIDDAG 22 AUGUSTUS A.S. VAN 15:00 TOT 17:00 UUR. VOOR HET MAKEN VAN EEN AFSPRAAK KAN JE BELLEN MET ONS KANTOOR.

Deze woning is gebouwd in 1967 en staat op een ruime kavel van 268 m². Het geheel heeft een woonoppervlak van 90 m²; een perfecte ruimte om als starter in te beginnen. De woning is toe aan wat liefde en aandacht, maar ben jij een handige klusser, dan is dit voor jou de ideale woning!

Indeling:
Begane grond:
Vanaf de straat kom je in de ruime voortuin met eigen oprit én garage. Als je via de voordeur de woning betreedt, kom je in de hal waar je aan de rechterkant gelijk het toilet vindt. Naast het toilet zit de trapopgang naar de eerste verdieping en als je rechtdoor loopt kom je uit in de keuken. Via de keuken heb je toegang tot de bijkeuken en de woonkamer. De woonkamer beschikt over grote raampartijen, wat veel licht geeft. De schouw met rookkanaal biedt de mogelijkheid om een kachel te plaatsen om er in de winter lekker warm bij te zitten. De bijkeuken is voorzien van een keukenblokje met wasbak. Aan de bijkeuken zit nog een extra schuur, erg handig voor het opbergen van tuingereedschap en fietsen.

Eerste verdieping:
De overloop geeft toegang tot drie slaapkamers, badkamer, inloopkast en vlizotrap naar de zolderruimte. De slaapkamers zijn van verschillend formaat en bieden volop mogelijkheden. De volledig betegelde badkamer heeft een douchehoek en wastafel.

De vlizotrap brengt je naar de 2e verdieping waar je met gemak alle spullen die je niet dagelijks gebruikt, kan opbergen.


Easterein is een aantrekkelijk en levendig dorp en heeft ruim 960 inwoners. Het middelpunt van Easterein wordt gevormd door de prachtige Martinikerk. Deze kerk is gelegen op een terp en is omsloten door water en een kerkbuurt met kleine straten en steegjes. Daarnaast beschikt het dorp over voorzieningen als een basisschool, café/restaurant met een partycentrum Bergsma Easterein, sportcomplex, huisarts en diverse bedrijven. Op slechts 2 km afstand ligt Wommels met aldaar vele voorzieningen en openbaar vervoer. Het pittoreske dorp ligt centraal in "de Greidhoeke" met haar prachtige natuur, wandel-, fiets en vaarroutes. Easterein is gunstig gelegen tussen de grotere kernen Sneek - Bolsward - Franeker - Leeuwarden. Op circa 10 min. rijden is de A7 bereikbaar met de afsluitdijk in het verlengde daarvan, dé ontsluitingsweg naar de Randstad.

Alle bezichtigingen (ook niet-huurders) dienen tijdens de bezichtigingsmiddag op 22 augustus 2023 tussen 15:00 en 17:00 uur plaats te vinden. Voor een afspraak tijdens de bezichtigingsmiddag kan je bellen met ons kantoor in Sneek. We verwelkomen je graag! De sluiting van de inschrijving eindigt op 25 augustus 2023 om 12:00 uur.

HUUR JE OP DIT MOMENT EEN WONING VAN ELKIEN? DAN HEB JE VOORRANG OM IN TE SCHRIJVEN VOOR DEZE WONING EN TE KOPEN VOOR DE VRAAGPRIJS (zie voorwaarden Elkien in de tekst hieronder**).
Wordt de woning niet verkocht aan een huurder, dan wordt deze gegund aan de hoogste bieder met de koopsom als minimale inschrijfprijs.

** Jij huurt op dit moment een woning van Elkien (ingeschreven staan als woningzoekende telt niet);
** Indien meerdere huurders zich hebben ingeschreven, wordt de woning toegewezen op basis van loting;
** Indien jij huurder bent en met een medehuurder wilt kopen, dient deze tenminste 2 jaar ingeschreven te staan op hetzelfde huuradres (medehuurderschap) of van rechtswege door huwelijk/geregistreerd partnerschap of jullie huren ieder een woning van Elkien en willen deze woning samen kopen.

Voorwaarden Elkien:
* Vraagprijs is de minimale koopprijs
* De woning wordt verkocht in de huidige staat;
* Antispeculatiebeding: de woning mag niet binnen één jaar worden door verkocht;
* Verbod van verhuur: de woning mag drie jaar niet worden verhuurd. Uitzondering eerste graad bloedverwanten;
* Ouderdomsclausule: de bouwkwaliteit ligt lager dan bij nieuwe woningen;
* Asbest: de woning kan asbest bevatten, koper aanvaardt dit risico;
* Voorbehoud financiering: maximaal 6 weken na mondeling akkoord koper/verkoper;
* Sleuteloverdracht: maximaal 8 weken na mondeling akkoord koper/verkoper;
* Indien de woning later passeert dan 8 weken, betaalt koper € 20,- boete per dag aan verkoper;
* Koper dient een natuurlijk persoon te zijn;
* De leveringsakte wordt betaald door Elkien (huisnotaris Breuker Vellinga Wiersma te Drachten);
Paul Lindeboom

Paul Lindeboom ARMT