Peins Kerkstraat 5

Omschrijving

vraagprijs

€ 135.000

Kenmerken

Overdracht
Statusverkocht
Prijs€ 135.000 k.k.
Bouw
Bouwvormbestaande bouw
Type ObjectWoonhuis
HoofdfunctieWoonruimte
Indeling
Woonoppervlakte48 m²
Perceeloppervlakte131 m²
Woning Inhoud186 m³
Kamers4 (1 slaapkamers)
Energie
EnergielabelE
alle kenmerken minder tonen

Interesse?

Plan bezichtiging
Karakteristieke tussenwoning met heel veel potentie.

Deze tussenwoning van zo'n 100 jaar in Peins met diepe tuin staat nu te koop. Het huis dient opgeknapt te worden maar dat biedt juist de kans om de woning in te delen naar je eigen wensen en smaak! De mogelijkheden zijn dan ook groot, zo is er nog een schoorsteen aanwezig en er is veel kastruimte die eventueel makkelijk gebruikt kan worden als nieuw trappenhuis, maar ook bij de woonkamer of keuken bij getrokken kan worden. Wil je meer ruimte voor een leefkeuken of een badkamer op de begane grond? Dan zijn er een tal van mogelijkheden om een uitbouw te realiseren met bijvoorbeeld openslaande deuren naar de tuin. Daarmee sla je dan twee vliegen in één klap, want op die luxe uitgebouwde keuken past prima een eveneens uitgebouwde bovenverdieping met twee extra slaapkamers of een balkon. Hier kan jij dus jouw ware droomhuis creëren. De diepe tuin zorgt ervoor dat je in de zomer heerlijk kan genieten van het weer of een moestuin bewerken.

Indeling
Begane grond
Via de antieke deur kom je de hal aan de voorzijde van de woning binnen. Sla je rechtsaf, loop je de woonkamer binnen. Dit is een fijne kamer met het balkenplafond nog in het zicht. In deze leefruimte is ook veel kastruimte, de kasten zijn maar liefst 1,25m diep. Vanuit de woonkamer kun je door de hal rechtstreeks naar de keuken. Heb jij al ideeën hoe jij hier je droomkeuken wilt realiseren? Aan de keuken grenst het toilet, de douche en is ook de ruime tuin te bereiken. Deze tuin is 17 meter diep, waarin ook een aparte schuur staat voor opslag of om je hobby uit te kunnen oefenen.

Eerste verdieping
De eerste verdieping is te bereiken via de trap die nu in de hal geplaatst is. De trap komt via een luik uit in de bovenkamer. Hier zijn meerdere van deze luiken, waardoor de trap zonder moeite te verplaatsen is. De verdieping bestaat momenteel uit één grote ruimte en is nu ingericht als slaapkamer. Wanneer er knieschotten in gebouwd worden, is er ook voldoende gelegenheid om je spullen op te kunnen bergen.

Bijzonderheden:
- Ruime tuin;
- Schoorsteen nog aanwezig;
- Energielabel E;
- 131m² perceeloppervlak;
- 48m² woonoppervlak.

Al met al, een leuke tussenwoning voor jong en oud om een droom te realiseren.

Ben jij geïnteresseerd in deze woning?
Neem dan contact op met ons om een bezichtiging in te plannen.

Peins:
Peins is een dorp in de gemeente Waadhoeke, in de provincie Friesland, in het noorden van Nederland. Het dorp heeft ongeveer 500 inwoners en een oppervlakte van 2,75 km². Het landschap rond Peins wordt gekenmerkt door akkers en weilanden. Het dorp heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Zo staat er in het dorp een oude Hervormde kerk uit de 13e eeuw, die nog steeds in gebruik is voor kerkdiensten en andere activiteiten. Daarnaast zijn er enkele historische boerderijen te vinden die dateren uit de 18e en 19e eeuw. Peins heeft een gezellig verenigingsleven, hoewel meedoen niet verplicht is. Zo zijn er allerlei clubs, zoals een klaverjasclub, toneelvereniging, schilderclub en de traditionele dorpsfeesten zijn in Peins elk jaar te vinden. De oudste inwoner van het dorp, "Bartolomeus", kan je van alles vertellen over de historie van de woning en het dorp. Peins heeft enkele voorzieningen voor haar inwoners, waaronder een basisschool, een dorpshuis en een sportveld. Voor verdere voorzieningen kunnen de inwoners uitwijken naar nabijgelegen dorpen en steden, zoals Franeker en Harlingen.
Paul Lindeboom

Paul Lindeboom ARMT