Omschrijving

vraagprijs

€ 124.500 k.k.

Kenmerken

Overdracht
StatusVerkocht
Prijs€ 124.500 kosten koper
Aanvaardingin overleg
Bouw vorm
Soort woningeengezinswoning
Type woninghoekwoning
Bouwvormbestaande bouw
Liggingin centrum, aan vaarwater
Indeling
Woonoppervlakte77 m²
Perceel oppervlakte133 m²
Inhoud314 m³
Verdiepingen2
Begane grond
Aantal kamers2
Keukendichte keuken
OverigeRuimtentoilet, bijkeuken, douche, gang
Eerste verdieping
Aantal kamers3
Aantal slaapkamers3
OverigeRuimtenoverloop
Tuin
Hoofdtuinachtertuin
Achteromnee
Energie
Dak typezadeldak
Dak materiaalzadeldak
alle kenmerken minder tonen

Interesse?

Plan bezichtiging

Delen

Emmabuert 2 8711 BL Workum

Een sfeervol huis aan het water, in het hart van Workum, met uniek uitzicht op de oude kerk en een binnen haven.
De woning heeft aan de voorzijde vrij uitzicht over het water en de brug dit biedt veel gezelligheid en afleiding van de passerende pleziervaartuigen met het historische centrum, winkels en andere voorzieningen op loopafstand.
Een huis uit 1900 met authentieke elementen (balkenplafond, schuifdeuren met authentieke geslepen ramen, schouw met kachel).
Het vaarwater voor de deur, de Dolte, geeft in de zomer een levendig uitzicht, de Elfsteden route over ijs komt hier langs.
Natuurlijk, de woning is niet geheel modern, maar heeft vele mogelijkheden. Ben je bereid de handen uit je mouwen te steken dan kun je hier je eigen paradijsje creëren.


Indeling:

Begane grond:
Entree, gang (5.62 meter lang) meterkast;
Woonkamer ca 17 m² met schouw en schuifdeuren voorzien van fraai geslepen glas, eetkamer met vaste kasten;
Keuken, badkamer en toilet.

Eerste verdieping
Overloop, 2 slaapkamers, 1 kleine slaapkamer


Goed om te weten:
Perceelgrootte ca 133 m²
Inhoud ca 314 m³
De woning valt onder beschermd stadsgezichtNieuwsgierig geworden en graag eens binnenkijken? Neem dan telefonisch of via het contactformulier op onze website contact met ons op of loop binnen op ons kantoor. Zo kunnen wij in overleg een geschikte dag en tijd inplannen.


Workum

Workum is één van de elf Friese steden en is via een sluis en een twee kilometer lange vaarweg verbonden met het IJsselmeer. Het stadje telt ca. 4500 inwoners en beschikt als regiocentrum over uitgebreide voorzieningen op het gebied van winkels, sport en medisch gebied. Door haar geschiedenis en ligging herbergt Workum de nodige monumentale gebouwen en bezienswaardigheden. In het gebied rond de Merk staan diverse, rijk versierde patriciërswoningen, het fraaie stadhuis, de waag en de imposante Sint Gertrudiskerk. Workum wordt vaak bezocht door waterrecreanten (er is ook een strand), zij kunnen ook de toeristische attractie, het Jopie Huisman museum bezoeken en er is een actieve kunstkring. Maar ook de natuur rondom het stadje is zeker de moeite waard. U kunt prachtige natuurwandelingen en fietstochten maken langs de Friese IJsselmeerkust of door de kleine dorpjes en gehuchtjes in de omgeving. De vaarverbinding "De Diepe Dolte", is de vaarverbinding tussen het IJsselmeer en de Friese Meren.
Workum ligt aan de proviciale weg N359 en er is naast een busverbinding, een treinverbinding met Stavoren-Sneek en Leeuwarden. Workum is populair bij Randstedelingen vanwege o.a. de goede vaarverbinding Friese Meren/IJsselmeer, de aantrekkelijk woonomgeving en de goede bereikbaarheid via zowel de Afsluitdijk als de Flevopolder.Nieuwsgierig geworden en graag eens binnenkijken? Neem dan telefonisch of via het contactformulier op onze website contact met ons op of loop binnen op ons kantoor. Zo kunnen wij in overleg een geschikte dag en tijd inplannen.


Uw adviseur: Paul Lindeboom
Paul Lindeboom - Heerenveen

Paul Lindeboom - Heerenveen ARMT