Wijnjewoude Butewei 63

Omschrijving

vraagprijs

€ 525.000

Kenmerken

Overdracht
Statusverkocht
Prijs€ 525.000 k.k.
Bouw
Bouwjaar1931
Bouwvormbestaande bouw
Type ObjectWoonhuis
HoofdfunctieWoonruimte
Indeling
Woonoppervlakte170 m²
Perceeloppervlakte5020 m²
Woning Inhoud1090 m³
Kamers3 (2 slaapkamers)
Energie
EnergielabelD
alle kenmerken minder tonen

Interesse?

Plan bezichtiging
Rustig willen wonen, nabij veel voorzieningen en niet bang om uw handen uit de mouwen te steken? Dan is dit uw kans. Fraai gelegen en omgeven door landerijen, staat deze ruime woonboerderij met een inpandige garage. Buren? U heeft kilometers vrij uitzicht. Het perceel is iets meer dan een halve hectare groot. De grote tuin met vijver biedt vele mogelijkheden voor allerlei hobby's.

Omgeving:
Het dorp Wijnjewoude heeft een voorzieningen als kleine supermarkt, basisscholen, verenigingsleven en openbaar vervoer. Het heeft enige landelijke bekendheid gekregen door het initiatief "Wijnjewoude Energie Neutraal 2025" (W.E.N.), als een voorbeeldproject om gezamenlijk alle inwoners vrij en onafhankelijk in energie te voorzien. De ligging nabij Drachten met veel stedelijke voorzieningen, maakt dat het centraal in Noord Nederland gesitueerd is. En zijn Groningen, Heerenveen, Assen en Leeuwarden binnen een halfuur te bereiken. Om de hoek ligt speelbos Sparjebird van Staatsbosbeheer. Heerlijk wandelen en fietsen kan uitstekend in het verderop gelegen Duurswouderheide of de bossen van Bakkenveen en Appelscha. Op 10 minuten ligt Beetsterzwaag met bos en Landgoed Lauswolt.

Indeling:
U komt binnen via de entree met een portiek aan de voorzijde. De ruime woonkamer van bijna 50 m² met balkenplafond, houtkachel (ontwerp van Rients Gratema), het houten gebint nog mooi in het zicht. En via de vaste trap komt u op de verdieping. De eenvoudige open keuken heeft een goed zicht over de tuin en de omgeving. Via de tussenliggende gang komt u in het achterhuis, met slaapkamer en aangrenzende badkamer. De badkamer is voorzien van ligbad, inloopdouche, toilet, bidet en een sauna. In de bijkeuken zijn de witgoed aansluitingen. Er is inpandige schuurruimte met 2 paardenboxen en garage.
De verdieping heeft een slaapkamer boven het voorhuis en een grote zolderruimte waar meerdere slaapkamers gecreëerd kunnen worden. De afvoer voor een eventueel toilet is al voorbereid.

Buitenom:
Het grote perceel met vijver en een schuur, bieden veel plezier, hobby, vrijheid en rust. In de voortuin is er een vijver met een prieel ernaast om lekker in de zon van het uitzicht te genieten.

Bijzonderheden:
- Rustige woonstand met veel privacy.
- De muren, vloeren en het dak zijn deels na geïsoleerd en het plafond in de woonkamer is na geïsoleerd.
- Er zijn geen cv-installatie en gasaansluiting aanwezig.
- Warm water via 80 liter huurboiler.
- Electra groepenkast is vernieuwd en uitgebreid met krachtstroom.
- 8 Glas-Glas zonnepanelen van 2023 met 30 jaar garantie.
- Riolering middels een IBA welke in eigendom is van de gemeente.
- Achterstallig onderhoud.
- Bouwjaar 1931.

Deze woonboerderij wordt verkocht met in de koopakte de zgn. "as is, where is" -clausule. Hetgeen inhoudt dat koper het verkochte aanvaardt in de juridische, fiscale, technische en milieutechnische toestand waarin het verkochte zich alsdan bevindt, met alle bekende en onbekende zichtbare en verborgen gebreken en in de alsdan geldende gebruiksstaat, terwijl verkoper niet gehouden zal zijn ten aanzien van enig aspect van het verkochte enige (stilzwijgende) verklaring of garantie af te geven buiten hetgeen in de koopovereenkomst is gegarandeerd.
Hielke Fonk

Hielke Fonk NVM Makelaar - Taxateur