‘Wij zijn in onze droom terechtgekomen.’

Ruthger opent de voordeur van ´De Olde Signorie´ aan de Ossekop in Leeuwarden. “Welkom in onze Bed en Breakfast”, roept hij enthousiast. Samen met partner Marijn is hij sinds 2021 eigenaar van het prestigieuze pand in het centrum van Leeuwarden. “Als je ons twee jaar geleden had verteld dat wij eigenaar zouden zijn van een B&B, dan hadden wij heel hard gelachen.”

Tijdens de Corona periode besluiten Ruthger en Marijn werk te maken van hun wens om weer in het centrum van Leeuwarden te willen wonen. Ze scrollen elke dag door Funda en schakelen via Makelaardij Friesland een aankoopmakelaar in. “Binnen ons budget zagen we het huis aan de Ossekop”, aldus Ruthger. “Omdat het zo ontzettend groot was, lieten we het eerst aan ons voorbij gaan. Het huis bleef echter omhoog komen op Funda.” Ze besluiten de verkopende makelaar te bellen, die aangeeft dat ze over twee weken wel eens kunnen komen kijken. Teleurgesteld besluiten ze zelf de stoute schoenen aan te trekken en aan te bellen bij het pand. De eigenaresse geeft aan dat ze het stel gerust zelf een paar dagen later een rondleiding wil geven.

Verborgen Bed & Breakfast

Vol enthousiasme maar ook zonder verwachtingen, gaan Ruthger en Marijn naar de afspraak toe. De eigenaresse leidt ze rond en Ruthger en Marijn zijn op slag verliefd op het imposante rijksmonument vol historie. Tot hun verbazing blijkt er een Bed & Breakfast in het pand te huizen. “Dit stond helemaal niet vermeld in de tekst op Funda”, vertelt Ruthger. “Na de bezichtiging besluiten we dat we erg graag hier willen wonen en dan wel zien wat we met de B&B gaan doen.” Onder begeleiding van Makelaardij Friesland doet het stel een bod op het pand. “Naast de standaard begeleiding rondom het plaatsen van het bod, geeft Makelaardij Friesland ons ontzettend veel advies. Bij het kopen van een rijksmonument komt namelijk veel kijken.”

Kopen en verkopen

Het bod van Ruthger en Marijn wordt geaccepteerd en dat betekent dat ze ook hun eigen huis zullen moeten verkopen. De keuze voor een verkoopmakelaar is snel gemaakt na de goede begeleiding van Makelaardij Friesland bij de aankoop van het nieuwe huis. “We woonden in een nieuwbouwhuis, aan de rand van Leeuwarden. Het huis was duurzaam en gevestigd aan doorgaand vaarwater. Ondanks dat we ergens wel wisten dat hier genoeg interesse voor zou zijn, vonden we het belangrijk dat dit proces goed begeleid zou worden”, geeft Marijn aan. “Makelaardij Friesland heeft dit subliem gedaan. We werden volledig ontzorgd en tijdens twee bezichtigingsdagen hebben ze alle potentiële kopers uitgebreid te woord gestaan. Dit leverde elf biedingen op!”

Terechtgekomen in een droom

Het nieuwbouwhuis wordt ver boven de vraagprijs verkocht. “Door de goede verkoop van ons huis, ontstaat een extra budget en is het bij ons begonnen te kriebelen”, aldus Ruthger. Ze besluiten te gaan wonen op de eerste en tweede verdieping en de overwaarde te gaan investeren in de Bed & Breakfast op de begane grond. In maart 2022 openen ze de deuren van ‘De Olde Signorie” en sindsdien stromen de boekingen binnen. “We voelen ons ontzettend thuis hier en het pand heeft nog veel potentie”, vertelt Ruthger. “Zo zijn we nu flink aan het verduurzamen binnen de regels voor een rijksmonument.”

De werkzaamheden van de B&B combineert het stel met een andere baan. “We vinden ons werk allebei nog veel te leuk om daarmee te stoppen”, geeft Ruthger aan. “We runnen daarom de B&B met, voor en door lokale ondernemers. Zo besteden we bijvoorbeeld het ontbijt en het wasgoed uit.” Door het openen van de B&B zijn Ruthger en Marijn ambassadeur van de stad Leeuwarden geworden, de stad waar ze zo van houden. “We hopen hier altijd te blijven wonen en dit geluk en de liefde voor de stad te delen met onze gasten. Door ons hart te volgen zijn wij in onze droom terechtgekomen.” Een droom die ze in de toekomst wellicht nog wel wensen uit te breiden. “Een tweede project? Dat sluiten we niet uit.”

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Het kopen van een huis doe je over het algemeen maar een paar keer in je leven. Bij zo’n grote investering is de prijs belangrijk, maar het gevoel bepaalt uiteindelijk of je deze woning wilt gaan kopen. Om die reden is het verstandig je goed te laten begeleiden door iemand die jouw belang voor ogen heeft. Wij geven je toegevoegde, doorslaggevende informatie over de te koop staande woningen, regelen de bezichtigingsafspraak en gaan meekijken. Maar trekken je ook weer op aarde door objectief te kijken of jouw woonwensen bij deze woning ook daadwerkelijk worden gerealiseerd.

Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact

*
*
*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies, Disclaimer en Privacy