Nieuwbouw Leeuwarden, 16 vrije kavels De Klamp
Aafien Wieringa

Interesse in dit project of informatie over dit project?

Neem contact op

Leeuwarden, 16 vrije kavels De Klamp

Alle foto's
De Klamp
De Klamp is, na Techum, Goutum Sûd/Jabikswoude en Wiarda, het vierde buurtschap in De Zuidlanden. Dit nieuwe buurtschap ligt in een landelijke omgeving onder de rook van Leeuwarden nabij Goutum en langs de Wurdumerfeart. Het water van de Klampsterfeart zorgt ervoor dat een groot deel van de woningen aan bevaarbaar water liggen, zodat u met een bescheiden boot (doorvaarthoogte 1,50 m.) naar de Friese meren kunt varen of naar de binnenstad van Leeuwarden. Dit centrum, met haar vele voorzieningen, ligt op circa 15 fietsminuten terwijl de belangrijkste ontsluitingswegen zich, via de Haak om Leeuwarden, ook in de directe omgeving bevinden. De Klamp is dus ideaal gelegen!

Naast diverse woningtypen, van vrijstaand tot tweekappers en rijenwoningen, staat er in De Klamp ook een basisschool gepland. De Klamp bestaat uit twee fases. Er wordt eerst gestart met de verkoop van de eerste fase, gelegen aan de westkant van de Wergeasterdyk.

Vrije kavels aan het water
In de eerste fase van De Klamp zijn 16 vrije kavels beschikbaar. Deze kavels liggen aan de straten De Skries, It Waarlampke, De Ljurk en De Markol. De kavels zijn gesitueerd aan het open vaarwater van de ‘Klampsterfeart’staan in directe verbinding met de Wurdumerfeart en zijn ruim van opzet. Het grondoppervlak varieert van circa 465 m² tot in een enkel geval circa 990 m².

Ligging kavels
De kavels nummers 1 t/m 10 liggen in de zuidoosthoek aan het water. Kavel 11 ligt in de noordwesthoek, is vrijwel vierkant van vorm en grenst aan twee zijden aan het water. De kavels 12 en 13 liggen ook aan vaarwater en hebben zicht op het erf van een voormalige boerderij. Op dit boerenerf worden maximaal vier woningen gebouwd. De kavels 14 en 15 liggen aan het einde van een kort doodlopend straatje en hebben ook zicht op het erf van een voormalige boerderij. Kavel 15 grenst ook aan een bestaand slootje, voormalige opvaart, van het laantje dat de oprijlaan was van de boerderij. Het laantje wordt zoveel mogelijk in stand gehouden als wandelpaadje met karakteristieke beplanting. Kavel 16 ligt aan de andere kant van het laantje, ligt ook aan open vaarwater en is gelegen aan de nieuwe school (IKC) die aan de noordzijde wordt gerealiseerd. Een brug voor wandelaars en fietser kruist hier het laantje met de sloten.

Uw makelaar: Jolanda Alves
Lees meer Toon minder

Woningtypes

Kavels

Aantal (vrije) woningen16 (vrij: 1)
Woonoppervlakte1 m²
Perceeloppervlakte465 m² / 990 m²
Prijs€ 107.000 - € 202.000
Kavel.Woonopp.Prijs (v.o.n.)Status
Bouwnummer 15 562 m2€ 122.000Verkocht

Planning

  1. Conceptfase
  2. Concept woningen
  3. Indeling kavels
  4. In verkoop
  5. Uitverkocht
  6. Start bouw
  7. Oplevering

Kaart

Interesse in nieuwbouwproject:
Leeuwarden, 16 vrije kavels De Klamp?