‘’Met aankoopmakelaar Koos op zoek naar je droomwoning’’

‘Een aankoopmakelaar? Een huis kopen kun je toch gewoon zelf?’, is een zin die je vast vaak hoort op verjaardagen. En ja, je kunt het natuurlijk ook zonder aankoopmakelaar, maar zeker in deze tijd kan een aankoopmakelaar echt het verschil maken tussen het wel of niet kopen van jouw droomhuis. We stellen je graag voor aan één van onze aankoopmakelaars; Koos Wetting, onze no-nonsense aankoopmakelaar die voor jullie op zoek gaat naar dé droomwoning. 

Aankoopmakelaar Koos Wetting tijdens een aankoopbezichtiging

Met de aankoopmakelaar op pad 

De lentedagen liggen alweer achter ons en ook in deze zomerse dagen gaat de zoektocht naar jouw droomhuis gewoon door. De dagen zijn lang en daarin kan veel kluswerk verzet worden. We zien dat het aanbod in de huizenmarkt toeneemt en er ook meer aanvragen zijn voor een bezichtiging. Meer kapers op de kust en daarom is dit mede het juiste moment om een aankoopmakelaar in de arm te nemen.


Elke dag een update voor het vinden van jouw droomhuis

Een aankoopmakelaar helpt je met het aankopen van de woning, zoveel is duidelijk. Maar wat houdt dat dan precies in? “Meer dan je denkt”, zegt Koos. “Het begint met een oriëntatiegesprek: wat voor woning zoek je? In welke regio? Daarin worden ook toekomstwensen, zoals bijvoorbeeld kinderen, meegenomen. Vervolgens doe ik onderzoek naar huizen die bij je kunnen passen. Makelaardij Friesland is de enige in Friesland die een match maakt tussen de zoekers en de huizen die te koop staan in een online portaal. Je krijgt van ons een helder overzicht van het actuele aanbod, met een match (percentage) voor ieder huis, inclusief plus- en minpunten. Ook goede matches die niet aan álle eisen voldoen, laten we gewoon zien. Je ontvangt directe alerts (per mail of via de app) voor de best passende woningen. En dagelijks ontvang je een overzicht van alle matches. Onze provincie lijkt wellicht klein, maar wij weten als geen ander dat er een wereld van verschil zit tussen Wâldpiken, Bilkerts of Stedsjers. Wij zijn thuis in iedere regio van de provincie Friesland en weten waar jouw nieuwe droomwoning staat. Koos of één van de andere makelaars maakt afspraken voor bezichtigingen en na breed oriënteren, kom je uiteindelijk hopelijk terecht bij het huis dat jouw (t)huis is. 


Droomhuis gevonden? Wij helpen bij de kleine lettertjes!

Dan is het tijd voor de grote makelaarsvraagstukken, zoals onder andere de staat van de woning, bestemmingsplannen, verontreiniging of funderingsproblematiek. Bij een appartement wordt ook gekeken naar de stukken van Vereniging van Eigenaren. “Een koper handelt vaak vanuit emotie, ik ben er om te kijken naar de praktische kant. Ik vergelijk meerdere vergelijkbare recent verkochte woningen en neem hieruit de plussen en minnen om zo goed mogelijk de waarde van de aan te kopen woning vast te stellen”. Daarin worden ook de verwachte onderhoudskosten, de voorwaarden waarmee geboden wordt zoals een bouwtechnische keuring en natuurlijk het budget van de klanten mee genomen. Door een scherpe maar realistische bieding neer te leggen worden jouw kansen vergroot. 

Vakantie in eigen tuin? 

Jullie droomhuis is aangekocht en de handtekening is gezet. Gefeliciteerd! Over een aantal weken krijgen jullie de sleutel en breekt waarschijnlijk een drukke tijd van klussen en verhuizen aan. Gebruik de lange dagen van de zomer om zoveel mogelijk werk te verzetten en vergeet natuurlijk ook niet te genieten met een lekker drankje in jullie mooie tuin op het dakterras of balkon. 

Het gehele traject één vertrouwd aanspreekpunt 

Wij zijn geworteld in heel Friesland want we hebben kantoren in Drachten, Heerenveen, Leeuwarden & Sneek. Het gehele traject heb je één vaste aankoopmakelaar, we kunnen daardoor snel schakelen en hebben korte lijnen in het werkveld. Laat ons voordeel ook een voordeel voor jou zijn!

De afronding van de koop wordt geregeld door een notaris die de kopende partij kiest, maar ook daarvoor controleren we het concept van de koopakte op de kleine lettertjes. “Je wil niet voor verrassingen komen te staan bij het kopen van een huis. Ook bij de laatste inspectie voor de overdracht ga ik als vertrouwde aankoopmakelaar mee door het huis, ik weet precies waar tijdens de inspectie op moet worden gelet. En als er iets niet klopt, zal ik direct contact opnemen met de (makelaar van de) verkoper en, indien nodig, met de notaris.” Zo word je tijdens het gehele traject ontzorgt en ook bij verborgen gebreken nemen wij onze zorgplicht op ons. 

Benieuwd welke woningmatch we voor jouw hebben? 

Neem contact op met Koos of één van onze andere (aankoop)makelaars voor het maken van een vrijblijvende afspraak. We zijn naast aankoopspecialist ook specialist in verkoop, verhuur, nieuwbouw, taxaties en bedrijfsmakelaardij. Daarnaast zijn wij als Qualis makelaar de partner in het noorden voor bijzondere objecten in het hogere segment. Neem contact op met één van onze medewerkers van onze 4 kantoren. Tot snel!

Wij staan graag voor je klaar! 

Contact

*
*
*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies, Disclaimer en Privacy