'We hebben ons droomhuis gevonden!'

Evelien zit samen met poes Joost op de bank. Het zonnetje schijnt door het raam van de erker. “Dit is één van mijn favoriete plekjes in ons nieuwe huis”, vertelt Evelien. Afgelopen augustus kreeg ze met haar gezin de sleutels overhandigd van een prachtige woning in Wergea, na een lange zoektocht in de oververhitte huizenmarkt.

“Na anderhalf jaar zelf zoeken hebben we, mede door de gekte in de huizenmarkt, besloten om een aankoopmakelaar in te schakelen. Een keuze waar wij absoluut geen spijt van hebben gekregen”, aldus Evelien. Louis van Makelaardij Friesland bleek een rots in de branding. “Soms bezichtigden we zelfs meerdere keren per week.” Vaak bleek een huis niet te zijn waar Evelien en haar man naar zochten. Op één keer na. “We waren ontzettend enthousiast over het huis, boden flink over, maar we werden het niet. We baalden enorm. Toch probeerde ik positief te blijven denken: het heeft vast zo moeten zijn, ons droomhuis komt nog wel op ons pad.” En Evelien kreeg gelijk.

Foto: Marleen Annema

Bezichtigen in Wergea

Begin 2022 werd het huis aan de Kleine Buren in Wergea bezichtigd samen met de aankoopmakelaar. De verkopende makelaar was door omstandigheden niet aanwezig, waardoor de verkopers zelf het huis lieten zien aan Evelien en haar man. “Dat was erg bijzonder. Ze woonden ruim 50 jaar in het huis,” vertelt Evelien. “Je zag dat de bewoners erg goed voor het huis en de tuin hadden gezorgd.” Na goed advies van de aankoopmakelaar, doen Evelien en haar man een bod op het huis. Het bod wordt geaccepteerd.

“Na drie jaar zoeken hadden we eindelijk een huis gevonden met ontzettend veel potentie. Toch sloeg de twijfel toe”, aldus Evelien. “We hadden een heerlijk nieuwbouwhuis in Leeuwarden en zouden in dit huis toch flink moeten verbouwen en verduurzamen.” Samen met vrienden besluiten ze diezelfde avond te gaan eten bij het restaurant tegenover het huis. “Ik mocht bij het raam zitten, zodat ik de hele avond naar het huis kon kijken. Hoe verder de avond vorderde, hoe blijer ik werd. Het had inderdaad zo moeten zijn.”

Verkoop nieuwbouwhuis

Voordat de verbouwing in Wergea kan beginnen, moet het nieuwbouwhuis in Leeuwarden worden verkocht. Ook hier biedt Makelaardij Friesland de helpende hand. “Ik wilde geen open huis. Ik vond het belangrijk dat iedere potentiële koper persoonlijk vragen kon stellen”, geeft Evelien aan. “Na iedere dag met bezichtigingen kregen wij een uitgebreide terugkoppeling van Makelaardij Friesland. Wie was er geweest en wie was enthousiast? Het voelde erg zorgvuldig. Dit gevoel koppelden de uiteindelijke kopers ook aan ons terug.” Het huis wordt verkocht en de verbouwing start afgelopen zomer. Met ontzettend veel hulp van vrienden, familie en met name schoonouders wordt er al flink geklust en verduurzaamd. Ook nu het gezin is verhuisd, gebeurt er nog veel in en rondom het huis.

Foto: Marleen Annema
Foto: Marleen Annema

Huis vol mogelijkheden

Hoewel oudste dochter Mette liever naar New York was verhuisd, zien ook de dochters van Evelien de grote voordelen van het nieuwe huis. “Door de verschillende ruimtes hebben ze veel privacy en kunnen ze altijd vrienden meenemen. Daarnaast staat het huis op een gunstige locatie. Als ze later in Groningen of Leeuwarden willen studeren, kunnen ze thuis blijven wonen als ze dat willen.”

Bovendien biedt het huis voldoende ruimte voor de praktijk van Evelien. Ze is ouderschapsmediator, gezinshulpverlener bij scheidingen. Naast deze intensieve baan vindt Evelien het heerlijk om samen met haar dochters creatief bezig te zijn. Samen maken ze ‘herinner-slingers’ van oude stoffen. Een idee dat is ontstaan na het overlijden van Evelien haar vader. Van zijn kleding werd een vlaggenlijn gemaakt. Voor de winkelruimte die bij het huis hoort is dus ook al een bestemming bedacht: “Wie weet openen we daar nog eens ons eigen interieurwinkeltje.” De rondleiding eindigt in de kas, waar het gezin eigen groente en fruit wil verbouwen. Ze hebben hun droomhuis vol mogelijkheden gevonden.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Het kopen van een huis doe je over het algemeen maar een paar keer in je leven. Bij zo’n grote investering is de prijs belangrijk, maar het gevoel bepaalt uiteindelijk of je deze woning wilt gaan kopen. Om die reden is het verstandig je goed te laten begeleiden door iemand die jouw belang voor ogen heeft. Wij geven je toegevoegde, doorslaggevende informatie over de te koop staande woningen, regelen de bezichtigingsafspraak en gaan meekijken. Maar trekken je ook weer op aarde door objectief te kijken of jouw woonwensen bij deze woning ook daadwerkelijk worden gerealiseerd.

Heb je kriebels in je buik bij deze woning?

Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact

*
*
*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies, Disclaimer en Privacy