‘Ons huis staat te koop. Het is tijd voor onze volgende stap.’

Harry en Tjitske zitten met een kopje koffie in de eetkamer aan de Inthiemasingel in Workum. Met een twinkeling in hun ogen kijken ze elkaar aan, wanneer ze vertellen over de mooie herinneringen die zij met elkaar hebben gemaakt in dit huis. Het ruime huis, waar je eerste rang zit bij de Elfstedentocht, het huis met een fantastische tuin, het huis waar vele bootjes langs varen in de zomer en het huis dat nu te koop staat op Funda.

Die prachtige tuin is één van de redenen waarom het huis nu te koop staat. “Tjitske en ik worden een jaartje ouder. De tuin onderhouden wordt te veel werk. Daarnaast is het huis te groot voor ons tweetjes.” zegt Harry, terwijl hij een slokje van zijn koffie neemt. Met behulp van Makelaardij Friesland heeft het stel een nieuwbouwappartement aangekocht, waardoor dit huis nu te koop staat. Een plek die ze enorm gaan missen, waar prachtige herinneringen zijn gemaakt en waar ze zich beide thuis voelen.

Foto: Marleen Annema

Tweede kopje koffie

Tjitske is 43 jaar geleden gaan samenwonen met haar toenmalige man Lieuwe in zijn huis. Het is huis is gebouwd in 1964. Zijn dierenartspraktijk was gevestigd in de huidige hobbykamer, die nog steevast ‘de apotheek’ wordt genoemd. Boeren uit de omgeving haalden hier medicijnen voor het vee en in de tuin werd geregeld een lammetje geboren. Na het overlijden van Lieuwe -nu 13 jaar geleden- is Tjitske in het huis blijven wonen.

Zes jaar geleden liep Tjitske Harry tegen het lijf. Harry, net niet geboren, maar getogen in Workum, woonde op dat moment in Enschede. In 1980 is hij hier naartoe verhuisd voor een baan als docent orgel, kerkmuziek en onderwijskunde aan het conservatorium. Nadat zijn vrouw tien jaar geleden overleed, keerde hij regelmatig terug naar het ‘oude nest’ om op zondag het orgel van de kerk in Workum te bespelen. Tijdens het kopje koffie na de kerkdienst, ontmoetten Tjitske en Harry elkaar. Tjitske nodigde Harry uit voor ‘het tweede kopje koffie bij haar thuis’, maar helaas kwam dit Harry niet uit.

Terug naar Workum

Harry ontvangt een ‘tegoedbon’ voor het kopje koffie, die hij twee maanden later inwilligt bij Tjitske thuis aan het water van de Diepe Dolte. “Ik was gelijk verliefd, maar Tjitske moest nog even wennen”, vertelt Harry lachend. Ze bellen, mailen en spreken af in Workum of Enschede. Niet lang daarna ontmoeten hun kinderen elkaar en dan wordt al gauw besloten dat Harry bij Tjitske in Workum komt wonen.

De apotheek wordt omgebouwd tot hobbykamer, waar een piano (geen orgel) voor Harry komt te staan. In deze extra zitkamer verblijven ze graag. Maar het allermooiste aan het huis? “Het uitzicht op de Sint Gertrudiskerk, waar we elkaar hebben ontmoet.”

Foto: Marleen Annema
Foto: Marleen Annema

Een nieuw thuis

Dit uitzicht hoeven ze overigens niet te gaan missen. Harry en Tjitske verhuizen binnenkort naar een nieuwbouwappartement in het Thomashof in Workum, mét uitzicht op de Sint Gertrudiskerk. Wanneer Tjitske begin dit jaar uit nieuwsgierigheid op Funda rondneust, komt ze het nieuwbouwproject tegen. “Na een zeer prettig gesprek met Makelaardij Friesland, die de appartementen verkoopt, besluiten we ons in te schrijven”, zegt Tjitske. Er is veel belangstelling, maar Harry en Tjitske horen niet lang daarna dat ze het appartement van hun voorkeur kunnen kopen. “Makelaardij Friesland heeft ons dusdanig goed begeleid tijdens de koop van ons appartement, dat we niet lang hoefden te twijfelen welke makelaar we toevertrouwen om ons huidige huis te gaan verkopen.”

En dus verhuizen Harry en Tjitske volgend jaar binnen Workum. De stad waar Tjitske altijd heeft gewoond en waar Harry naar is teruggekeerd. “Makelaardij Friesland is thuis in Friesland, wij zijn thuis in Workum.”

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Het kopen van een huis doe je over het algemeen maar een paar keer in je leven. Bij zo’n grote investering is de prijs belangrijk, maar het gevoel bepaalt uiteindelijk of je deze woning wilt gaan kopen. Om die reden is het verstandig je goed te laten begeleiden door iemand die jouw belang voor ogen heeft. Wij geven je toegevoegde, doorslaggevende informatie over de te koop staande woningen, regelen de bezichtigingsafspraak en gaan meekijken. Maar trekken je ook weer op aarde door objectief te kijken of jouw woonwensen bij deze woning ook daadwerkelijk worden gerealiseerd.

Heb je kriebels in je buik bij deze woning?

Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact

*
*
*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies, Disclaimer en Privacy