Je nieuwbouwwoning in Friesland 

Natuurlijk is het best spannend om een huis te kopen dat vaak alleen nog op papier bestaat. Je kunt niet vooraf door het huis (of de buurt) lopen om te kijken of het jou aanspreekt. Je baseert je keuze op impressies, tekeningen en de technische omschrijving. En waar moet je precies op letten? En als je kiest voor nieuwbouw, hoe gaat dat dan verder in zijn werk? Het kopen van een nieuwbouwhuis is echt heel anders dan het kopen van een bestaand huis. Bij deze keuze ga je niet over één nacht ijs en daar weten wij natuurlijk alles van bij Makelaardij Friesland.

Als ervaren nieuwbouwspecialist helpen wij jou graag bij het maken van de juiste keuze en wij nemen altijd uitgebreid de tijd om jou goed te informeren over alle aspecten waar je mee te maken krijgt als je een nieuwbouwwoning koopt. Wij zijn bekend met alle nieuwbouwprojecten in de grote steden zoals Leeuwarden, Sneek, Heerenveen en Drachten en ook hebben wij oog voor de kleine nieuwbouwprojecten in de kleinere dropen in Friesland. Natuurlijk adviseren wij jou ook graag over de verkoopmogelijkheden van je huidige woning.

De voordelen van een nieuwbouwwoning

Ga je voor een bestaande gezinswoning met authentieke elementen of voor nieuwbouw met ruimte en een moderne indeling? Misschien helpen de volgende voordelen je met de keuze voor nieuwbouw:

Lage energielasten bij een nieuwbouwwoning

Nieuwbouw is vaak veel duurzamer dan bestaande bouw, dit zie dan ook terug in een goed energielabel. Dat komt omdat nieuwbouwhuizen moeten voldoen aan veel duurzaamheidseisen die zijn opgelegd door de overheid. Hierdoor hebben deze huizen onder andere een goede isolatie en een optimaal ventilatiesysteem. Ook worden hier de nieuwste elektronica en leidingen geïnstalleerd. Een duurzaam huis betekent overigens ook een lagere energierekening. Door het hoge energielabel is extra leencapaciteit mogelijk door de nieuwe wetgeving. Dit kan wel oplopen tot €40.000,- euro. 


Je nieuwbouwwoning naar eigen wensen indelen

Bij nieuwbouw heb je veel in eigen hand. Dat wil zeggen dat je onder andere zelf kunt bepalen wat voor indeling, sanitair en keuken er in huis komen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook aangeven hoeveel stopcontacten en lichtschakelaars er moeten komen. De aannemer werkt meestal aan de hand van een meerwerklijst. Alles wat niet onder het standaard opleverplan valt, valt onder meerwerk en hier zul je uiteraard ook extra voor moeten betalen. 

Weinig onderhoud aan je nieuwbouwwoning

Je hebt weinig onderhoud aan je nieuwgebouwde woning. Een nieuw huis heeft natuurlijk geen achterstallig onderhoud. Daarnaast zal het vaak wel even duren voordat onderhoud überhaupt nodig is. Dit scheelt geld, tijd en stress. 

De koopprijs van een nieuwbouwwoning

De koopprijs staat vast, wel zo overzichtelijk. De koopprijs van een nieuwbouwwoning of kavel wordt van tevoren vastgesteld. Dit betekent dat je weet waar je aan toe bent tijdens de koop en dat je niet bang hoeft te zijn dat je wordt overboden. Je kunt van tevoren dus ook goed inschatten of een bepaald nieuwbouwhuis wel in jouw budget valt. Vaak door middel van loting worden nieuwbouwwoning toegekend aan geïnterneerden die zich hebben ingeschreven. 

Nieuwbouw is vrij op naam

Nieuwbouw is vrij op naam. Nieuwbouw wordt vrij op naam gekocht. Dit houdt in dat er een aantal kostenposten zijn die je niet hoeft te betalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de overdrachtsbelasting en de taxatiekosten. Vergeet echter niet dat er wel nog genoeg andere kosten zijn waar je wel verantwoordelijk voor bent zoals bouwrente, tuinaanleg en erfafscheiding.  

Ook hier komt nieuwbouw in Friesland

Op dit moment hebben wij door heel Friesland meerdere nieuwbouwprojecten in de verkoop. Zo hebben we in Leeuwarden diverse nieuwbouw appartementen in de binnenstad of in Middelsee, maar ook voor eengezinswoningen in Leeuwarden kun je bij ons terecht. Monumentaal woning net buiten Leeuwarden? Kijk dat eens wat we binnenkort te koop hebben in Stiens. Boven ons kantoor in Sneek aan het Martiniplein worden momenteel 25 appartementen gerealiseerd, word jij onze nieuwe buur? Woon je liever aan het water in Sneek, ook dan hebben wij vast wat geschikts voor je. Zoek je een ruime woning met prachtig uitzicht, neem dan een kijkje op onze website bij ons aanbod in Heerenveen. 

Kijk voor ons volledig aanbod op onze website. 

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Interesse in verhuizen naar of binnen Friesland en gefascineerd door onze nieuwbouwprojecten? Aafien, Boukje en Tessa zijn onze nieuwbouwmakelaars bij Makelaardij Friesland en vertellen je graag meer. Doordat we het grootste netwerk van potentiële kopers hebben door bundeling van 4 kantoren in Sneek, Leeuwarden, Heerenveen en Drachten zijn we thuis in de markt, thuis bij de klant én thuis in Friesland. Onze kracht zit hem in het brede palet van dienstverlening die we aanbieden en de diepte die we ingaan tijdens persoonlijk contact met jou. We zijn naast nieuwbouw experts ook specialist in verkoop en aankoop, verhuur, taxaties en bedrijfsmakelaardij. Daarnaast zijn wij als Qualis makelaar de partner in het noorden voor bijzondere objecten in het hogere segment. Neem contact op met één van onze medewerkers van onze 4 kantoren. Tot snel!

Contact

*
*
*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies, Disclaimer en Privacy