Huis kopen in Leeuwarden met Makelaardij Friesland

Ben je op zoek naar jouw droomhuis in het prachtige Leeuwarden? Bij Makelaardij Friesland ben je aan het juiste adres! Wij zijn dé makelaar in Friesland die jou helpt bij het vinden en kopen van jouw ideale woning in Leeuwarden. Onze expertise en persoonlijke aanpak zorgen ervoor dat je zorgeloos kunt genieten van het koopproces.

Waarom kiezen voor
Makelaardij Friesland?

Lokale expertise
Makelaardij Friesland heeft jarenlange ervaring en diepgaande kennis van de woningmarkt in Leeuwarden en omgeving. Wij begrijpen de lokale markttrends en weten precies wat er speelt in de regio.

Uitgebreid aanbod
Wij bieden een breed scala aan woningen aan, van gezellige eengezinswoningen tot luxe villa’s. Ons uitgebreide netwerk zorgt ervoor dat wij vaak als eerste op de hoogte zijn van nieuwe woningen die op de markt komen.

Persoonlijke begeleiding
Bij ons sta jij centraal. Wij luisteren naar jouw wensen en behoeften en begeleiden je persoonlijk tijdens het gehele aankoopproces. Van de eerste bezichtiging tot de sleuteloverdracht, wij staan voor je klaar.

Dienstverlening van topkwaliteit
Onze diensten gaan verder dan alleen het vinden van een huis. Makelaardij Friesland biedt een complete service aan, waaronder:

  • Woningwaardebepaling: Wij geven je een nauwkeurige waardebepaling van jouw huidige woning.
  • Hypotheekadvies: Ons team van financieel experts helpt je bij het vinden van de beste hypotheekoplossing.
  • Verkoopbegeleiding: Wij begeleiden je ook graag bij de verkoop van jouw huidige woning.
  • Taxaties: Voor een objectieve en betrouwbare taxatie kun je rekenen op onze gecertificeerde taxateurs.
Meer over ons

Ontdek Leeuwarden

Leeuwarden is een dynamische stad met een indrukwekkende geschiedenis en een levendig cultureel aanbod. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, geschiedenis, of winkelen, Leeuwarden heeft voor ieder wat wils. Met prachtige musea, historische gebouwen en sfeervolle grachten is Leeuwarden de ideale plek om te wonen. Daarnaast zorgen de uitstekende scholen, diverse winkelmogelijkheden en goede verbindingen naar andere steden ervoor dat je hier van alle gemakken bent voorzien.

Neem contact op
Wil je meer weten over het kopen van een huis in Leeuwarden? Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Ons team van enthousiaste en professionele makelaars staat klaar om jou te helpen bij het realiseren van jouw woondromen in Leeuwarden.

Kies voor zekerheid, kies voor Makelaardij Friesland. Jouw partner in de zoektocht naar jouw droomhuis in Leeuwarden!

Neem contact op

Hoe gaat Makelaardij Friesland als aankoopmakelaar in Leeuwarden te werk?

Om je droomwoning in of rondom Leeuwarden te vinden, staan wij je graag bij met onze werkwijze.

Stap 1:
Inventariseren

Wat zijn jouw toekomstige woonwensen? Zoek je een woning in het centrum van 1 van de 11 Friese steden of juist op het uitgestrekte Friese platteland? Woon je graag in de buurt van winkels, supermarkten en scholen of liever dicht bij het water? In een persoonlijk gesprek kijken we wat jouw woonwensen zijn en welke zoekopdracht daar het beste bij past. We gaan ook in op je financiële mogelijkheden, zodat we heel gericht kunnen zoeken. Financieel advies hebben wij in huis met onze collega’s van Hypotheek Friesland. Indien gewenst plannen we een vrijblijvende afspraak met Hypotheek Friesland in, zodat exact in kaart wordt gebracht wat de (financiële) mogelijkheden voor jou zijn. 

Stap 2:
Zoeken naar de geschikte woning in Leeuwarden

Het is van belang om te weten wat er speelt in de markt in Friesland. Wij kunnen je realistisch woonadvies geven met onze marktkennis. Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we al je woonwensen en voeren dit in ons unieke zoekers systeem in. Elke dag worden wij op de hoogte gebracht van het nieuwste woonaanbod, ook wat niet op Funda komt. Aan de hand van de ingevulde woonwensen sturen wij alle matchende woningen naar jou toe. Jij beslist uiteindelijk welke woning we gaan bekijken.

Stap 3:
Begeleiden van bezichtigingen

Heb je een interessante woning gevonden? Onze aankoopmakelaar van Makelaardij Friesland maken dan samen met jou een afspraak voor een bezichtiging. Voorafgaand aan de bezichtiging doen wij alvast onderzoek naar de woning. Zo kijken wij bijvoorbeeld naar de kadaster gegevens, de prijsontwikkelingen in de straat/ wijk en de vragenlijsten over de woning. Aan de hand van het vooronderzoek komen we goed beslagen ten ijs.

Stap 4:
Droomwoning gevonden in Leeuwarden

Heb je de woning gevonden waar jij jezelf graag ziet wonen? Dan voeren wij een marktanalyse uit en kijken we of we geen dingen over het hoofd hebben gezien voordat we een bod gaan uitbrengen. 

Stap 5:
Onderhandelingen

Is de woning naar wens, dan gaan we in overleg met jou bekijken welk bod wij gaan doen. Dankzij onze marktkennis en ervaring komen we tot een scherpe marktconforme prijs. Wij hanteren altijd een passende onderhandelingsstrategie waarmee wij zo gunstig mogelijke aankoopvoorwaarden realiseren. Als de koop is ontstaan, helpen wij je met het doornemen van alle contractstukken en zorgen dat alles goed staat vermeld in de koopovereenkomst. 

Stap 6:
Onderzoek en check woning

Nadat de koopovereenkomst akkoord en ondertekend is door alle partijen, helpen wij je ook bij het vinden van een taxateur of bouwtechnische keurder als dit nodig is. Daarnaast controleren we alles wat bij de overdracht van een woning komt kijken. Wij kunnen je ook adviseren bij je notariskeuze.

Stap 7:
Notaris en nazorg

Vlak voor de overdracht hebben wij contact over de inspectie en de transport. Tijdens de inspectie gaan we samen met de verkopende partij door de woning en controleren wij of alles klopt zoals is afgesproken. Ook na de overdracht staan wij natuurlijk voor je klaar en kan je rekenen op onze service en deskundigheid.

Veel gestelde vragen

Antwoorden op de veel gestelde vragen over het kopen van een woning.
Antwoord:

Je kan je woonwensen achterlaten bij het woonwensenformulier. Op deze manier blijf je op de hoogte van alle nieuwe woningen die aansluiten op jouw woonwensen. Onze aankoopmakelaars kunnen je voorzien van deskundig advies zodat jij precies weet wat er op je af komt bij het kopen van een woning. Uiteraard staan wij het gehele proces naast je en doen alles in overleg met jou. Wij helpen je graag met de zoektocht naar een nieuwe woning in Friesland. Klik hier voor ons nieuwste aanbod.

Antwoord:

Allereerst is het belangrijk om te weten wat je kunt lenen. Hiervoor kan je een afspraak maken bij een erkende hypotheekadviseur. Onze erkende, onafhankelijke hypotheekadviseurs van Hypotheek Friesland helpen je hier graag bij. Daarna kan je de woning die je interessant vindt bezichtigen en de dossierstukken doornemen met je adviseur. Klik hier om je in te schrijven bij ons gratis zoekerssysteem. Wij helpen je graag met het vinden van je nieuwe woning in Friesland.

Antwoord:

Ben jij op zoek naar het huis van je dromen? Wil je bijvoorbeeld vanuit je tuin zo je boot op stappen of wil je graag in het prachtige Friese landschap wonen? Schakel dan Makelaardij Friesland in als jouw persoonlijke aankoopmakelaar. Wij zijn thuis in Friesland en begeleiden je graag in de zoektocht naar je nieuwe koopwoning. Onze aankoopmakelaars kunnen je voorzien van deskundig advies zodat jij precies weet wat voor woning je koopt. Uiteraard staan wij het gehele proces naast je en doen alles in overleg met jou. Lees hier meer over hoe wij je kunnen helpen bij de zoektocht naar een woning in Friesland

Antwoord:

Als bieder kan je via www.move.nl je eigen voorstel kenbaar maken. Je voorstel moet uit de volgende punten bestaan:

  • Koopsom in euro’s;
  • Eventuele gewenste voorbehouden (een voorbehoud voor financiering of een bouwtechnische keuring);
  • Gewenste transportdatum;
  • Overige voorwaarden (denk hierbij aan eventuele overname van bepaalde roerende zaken, voorwaarde voor funderingsonderzoek e.d.).

Antwoord:

Dat hoeft niet. Soms spelen de voorwaarden of oplevering een belangrijke rol voor de verkoper(s) waardoor de hoogste bieder niet altijd de koper wordt.

Antwoord:

Je bod is pas bindend als de (reguliere) koopakte is getekend. Tot die tijd is er sprake van een mondelinge, niet bindende situatie. Let op: als een van de beide partijen en professionele partij betreft de belegger dan gelden hier andere regels voor. Nadat je als koper een kopie van getekende overeenkomst hebt ontvangen gaan je 3 dagen wettelijke bedenktijd in.

Antwoord:

Gefeliciteerd! Wij vragen om jou gegevens en een kopie van jouw identiteitsbewijs te uploaden in het klantenportaal van Move.nl, zodat het koopcontract opgemaakt kan worden. Vervolgens sturen wij de concept versie ter controle naar beide partijen op en bespreken deze telefonisch. Daarna wordt het contract (digitaal) getekend. Na ondertekening gaan de drie wettelijke bedenkdagen en het eventuele financieringsvoorbehoud in. Het koopcontract sturen wij naar de door jou gekozen notaris.

Antwoord:

De verkoop is definitief als de 3 dagen bedenktijd of de eventuele ontbindende voorwaarden zijn verlopen.

Antwoord:

Als koper mag jij het notariskantoor kiezen. Je kan dit doen door bij diverse kantoren een offerte op te vragen en daaruit keuze te maken. Uiteraard kunnen wij ook een aantal kantoren aanbevelen in Friesland.

Antwoord:

Vlak voor de overdracht vindt de eindinspectie plaats. Tijdens deze inspectie worden de meterstanden opgemeten. Daarna vindt de overdracht op het notariskantoor plaats. Hierna ontvang je de sleutels van jouw nieuwe woning.

Antwoord:

Het biedlogboek is een digitaal overzicht waarin alle stappen in het verkoopproces terug te vinden zijn. Dankzij dit logboek kunnen alle kandidaten inzien welke biedingen er ingezonden zijn voor een woning en zo nodig het verkoopproces controleren.

Door de nieuwe wet- en regelgeving rondom transparant bieden per 1 januari 2023 is het biedlogboek ontstaan. Met dit logboek kun je op verzoek van kandidaat-kopers, nadat de woning verkocht is, inzicht bieden in welke biedingen er ingezonden en ingevoerd zijn. Met of zonder gebruik van een biedingstermijn.

In het biedlogboek staan de volgende onderdelen:
-   Alle biedingen (geanonimiseerd) met exacte datum invoer weergave;
-   De hoogte van elk bod en eventuele voorwaarden;
-   Het winnende bod.

Contact

*
*
*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies, Disclaimer en Privacy