‘’De huizenmarkt komt uit de winterslaap’’

Na de wintermaanden hebben we de binnenmuren van ons huis wel genoeg gezien. In de lente willen we graag buiten zijn! De eerste zonnestralen pakken, het eerste ijsje eten en genieten van bloesem en de lammetjes. Groener gras, vogeltjes fluiten, de lentezon en de dagen worden langer. Deze voorjaarsenergie werkt aanstekelijk, het wordt dan ook aanzienlijk drukker op de woningmarkt. Je kunt natuurlijk in elk gewenst seizoen je woning te koop zetten. Maar het voorjaar is dé beste tijd om je woning te verkopen en wel om de volgende redenen:

1. De eerste indruk

Er is maar één kans voor een goede, eerste indruk en die kans kun je pakken door je woning op het mooist te presenteren. Potentiële kopers beslissen in een paar seconden of ze een huis willen bezichtigen, dus de woningpresentatie is letterlijk en figuurlijk goud waard. En dat is nu net waar we jou het beste bij kunnen helpen!  

2. De mooiste woningpresentatie

Bij het maken van de foto’s van de woning is licht misschien wel het aller belangrijkste! Als het weer beter begint te worden en er zelfs misschien een zonnetje schijnt, zorgt dit voor een fijne lichtinval in huis waardoor alle ruimtes mooi licht en fris op de foto’s komen te staan. Door de zonnestralen en bloeiende planten zal ook een buitenruimte, zoals een tuin of balkon, in het voorjaar beter naar voren komen. Zo krijg je een prachtige woningpresentatie die jouw huis of appartement van zijn beste kant laat zien.

Onze fotograaf komt natuurlijk ook graag bij jou langs om prachtige verkoop foto’s te maken van een tuin waarvan de eerste bloemkleuren weer zichtbaar zijn. Wij maken een heldere en uitgebreide presentatie van de woning, zowel in gedrukte vorm als digitaal. 

3. Je huis én tuin lente proof

Haal de lente naar binnen, zet de voorjaarsbloemen op tafel en laat de geur van de lente binnen komen. Dé tijd van de grote schoonmaak, je huis opfrissen en veranderen. Haal de lichte decoratie weer van zolder en maak je huis lente proof en daarmee verkoop proof. Door de omschakeling naar het zomeruur zijn mensen langer actief en daarin kan veel schoonmaak- en kluswerk verzet worden. 

4. Een nieuw en sprankelend voorjaar staat voor de deur. En niet alleen de natuur bloeit op!

Het voorjaar brengt vaak vernieuwing met zich mee en velen beginnen aan nieuwe projecten of plannen. Misschien dus wel in een nieuw huis (met heerlijke buitenruimte)! Als de zon schijnt lijken mensen meer te genieten, kijk maar eens naar je collega’s, de buurvrouw of de hond. Alsof iedereen na een lange winterdip weer verliefd is op het leven. Een nieuw begin. Niet alleen voor de natuur maar ook voor jezelf. Mensen hebben zin om er op uit en nieuwe (verhuis)plannen te maken. Je woning verkopen in het voorjaar zorgt dus voor meer animo en meer bezichtigingen dan in andere jaargetijden.

5. Lentedagen, de tijd om te oriënteren 

Naast de mooie lentedagen in deze periode is een ander bijkomend voordeel van deze periode dat er weer verschillende feestdagen aan zitten te komen. Voor velen van ons wat extra vrije tijd. Tijd die potentiële kopers graag gebruiken om langs hun beoogde nieuwe plekje te rijden. Daarmee is de tuin vaak één van de eerste dingen die ze zien. Zorg er daarom voor dat het gras netjes gemaaid is, het onkruid gewied en dat je tuin fris en groen oogt. Dan kunnen we de eerste bezichtigingen snel inplannen.

En weet je wat het allerfijnste is? De lente wordt opgevolgd door de zomer en waarschijnlijk is jouw woning dan al verkocht! Na deze drukke tijd van klussen en verhuizen staat de zomervakantie al op je te wachten, heerlijk bijkomen van de verhuisdrukte in je nieuwe woning.  

Kantoor Sneek & Heerenveen
Kantoor Sneek & Heerenveen - Makelaardij Friesland

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wij van Makelaardij Friesland vertellen je graag meer tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Doordat we het grootste netwerk van potentiële kopers hebben door bundeling van 4 kantoren in Sneek, Leeuwarden, Heerenveen en Drachten zijn we thuis in de markt, thuis bij de klant én thuis in Friesland. Onze kracht zit hem in het brede palet van dienstverlening die we aanbieden en de diepte die we ingaan tijdens persoonlijk contact met jou. We zijn specialist in woningmakelaardij in verkoop en aankoop, verhuur, nieuwbouw, taxaties en bedrijfsmakelaardij. Daarnaast zijn wij als Qualis makelaar de partner in het noorden voor bijzondere objecten in het hogere segment.

Neem contact op met één van onze medewerkers van onze 4 kantoren. Tot snel! 

Contact

*
*
*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies, Disclaimer en Privacy