Een warm welkom in jouw eigen huis, verkoopklaar met deze handige tips & adviezen

Lees hier onze tips om je woning verkoopklaar te maken en het beste verkoopresultaat te behalen. Mocht je benieuwd zijn hoeveel je eigen woning waard is en eventuele verkoopplannen hebben, wij komen graag vrijblijvend langs om kennis te maken.

Legedyk 41, Scharnegoutum

Je visitekaartje

Natuurlijk komen je kandidaat-kopers vooral het totaal plaatje bezichtigen. De voor/buitenkant van je woning is je visitekaartje en een eerste indruk bij de kandidaat-kopers maak je tenslotte maar één keer. Zorg er dus voor dat je woning aan de buitenkant er netjes bij ligt.  

Niet alleen voor de foto's moet de woning er goed uit zien. Als het huis te koop staat dan kan het zijn dat er kijkers alvast voor de bezichtiging even langsrijden om het huis te bekijken. Vooraf al een indruk krijgen van de beoogde gezellige buurt, een globale indruk van de woning krijgen en waar bijvoorbeeld de school staat.
Reinder Ypeij van Vertrouwd Schoon

Groene handen

Zelf zie je het misschien niet altijd meer, maar de meeste kijkers wel, is onze ervaring. Dus, neem de gevels en de (voor)tuin onder handen. Veeg de bestrating, haal het onkruid weg en snoei de heg en de bomen. Het geeft een nette indruk en het laat meer licht en zon toe in jouw tuin en huis. Let hierbij wel op privacy. Indien een heg het zicht van de buurt richting jouw tuin blokkeert, knip de heg dan niet te laag af. Ook als een mooie heg, plant of boom een lelijk uitzicht vanuit je tuin blokkeert, koester deze dan.

Neem ook de ramen en kozijnen mee. Vooral naar de kozijnen kijken kandidaat-kopers kritisch. Heb je geen tijd voor het schoonmaken van je huis? Hiervoor zou je het schoonmaakbedrijf Vertrouwd Schoon uit Leeuwarden voor in kunnen schakelen. Zij kunnen je huis verkoopklaar maken. 

Molenkrite 111, Sneek

Opgeruimd staat netjes 

Een beetje rommel in huis is best knus, maar beperk het tot een minimum. Je persoonlijke spullen maken het moeilijker voor kandidaat-kopers om zichzelf in je huis te zien wonen. Zorg ervoor dat je woning er netjes en uitnodigend uitziet. Open de gordijnen, ruim alle (overbodige) accessoires op en klop de kussens op, Creëer ruimte met zichtlijnen, door enkele meubels weg te halen of te verplaatsen, zodat uw huis groter lijkt. Ook persoonlijke foto's en fraaie tekeningen van de kinderen hoeft men niet te zien. Zo wordt het gezellig zonder dat je kandidaat-kopers het gevoel hebben dat ze in het huis van een ander staan.

Looxmadwarsstraat 2, Sneek

Steek de handen uit de mouwen 

Opruimen en poetsen volstaan jammer genoeg niet altijd om je woning te doen stralen. Een vergeelde muur, een piepende deur, een lekkende kraan of beschadigingen op de muur of kozijnen zijn details waar een kandidaat-kopers over zou kunnen struikelen. Ondanks dat je het zelf misschien mooi vindt, is het handig om geen schreeuwende kleuren in jouw huis te hebben. Het overgrote deel van de mensen geeft de voorkeur aan neutraal wit op de muur met lichte zachte tinten. Lichte kleuren op de muur geven het huis een open en frisse uitstraling waardoor het ruimer lijkt. Een laagje verf op de kozijnen en deuren kan het verschil maken en als bijgevolg je er een betere verkoopprijs uit haalt. Knap je woning dus ook écht op waar nodig. Loop even langs bij de doe-het-zelfzaak, trek je oude kleren aan en aan de slag!

Feandyk 4, Oudega

De dag van bezichtiging 

Zet de ramen open voor frisse lucht maar let er wel op dat het niet te fris wordt. In de winter zorg je natuurlijk voor een behaaglijke warmte in huis. Zorg ervoor dat de keuken, het toilet en de badkamer schoon zijn en berg de (persoonlijke) hygiënische producten op. Zorg voor een beetje groen in huis. Planten zorgen immers voor een gezuiverde en gezonde lucht. Ook voor je kandidaat-kopers geven bloemen en planten een frisse en vrolijke noot aan je interieur. Gezellig en huiselijk! 

Johan Willem Frisostraat 2, Leeuwarden

De master-bedroom

De slaapkamer is een van de meest persoonlijke ruimtes in huis, zorg er dan ook voor dat de kandidaat-kopers zich op hun gemak voelt. Zorg voor een frisse geur, dichte kledingkasten, opgeruimde nachtkastje en het belangrijkste een opgemaakt bed (het liefst met een dekbedovertrek in neutrale kleurstelling). En vaste kasten? Die worden soms open gemaakt… 

Harige vrienden

Jouw huisdieren zijn een onderdeel van je huishouden maar tijdens de bezichtigingen is het fijn als ze er even niet bij zijn. Het kan de aandacht afleiden en niet iedereen houdt van huisdieren. Dus de mand of grote kooi mag even weg en ventileer voldoende zodat een eventuele geur minimaal is.

Kampenspaed 16, Warns

Styling

De verkoopstyling van je woning is een leuk project, maar voor veel mensen ook een moeilijk onderdeel van het verkoopproces. Zorg voor accessoires zoals kussens, kaarsen en bloemen, zodat belangstellenden het gevoel krijgen dat er ook echt geleefd wordt in huis en zichzelf er zien wonen. Heb je hulp hierbij nodig? Dan staat onze eigen styliste natuurlijk voor je klaar. 

Barber Yntjesstraat 30, Bolsward

Al een andere woning gevonden? Gefeliciteerd

Maar wek niet de indruk dat je al een andere huis hebt gekocht. Die grote stapel verhuisdozen moet toch even een ander plekje krijgen. Of ben je al verhuisd? Een leeg huis oogt ruimtelijk en neutraal, maar maakt het soms lastig om een goed beeld te vormen. Laat, in overleg met de makelaar, eventueel een paar meubels achter in het huis. Laat ook de vloerbedekking liggen en de raamstoffering hangen voor een huiselijke sfeer. Een galmende woning voelt minder prettig aan. 

Laatste tip, het Energielabel

Voor kandidaat-kopers is het belangrijk om te weten hoe energiezuinig een woning is. Met een energielabel kunnen zij een schatting maken van de hoogte van de energierekening en de (eventuele) stappen die nog gezet kunnen worden in verduurzaming. Hoe duurzamer de woning, hoe meer deze waard is en hoe minder groot de kans op (grote) investeringen in tijd en geld in de toekomst. Maak daarom je huis zo energiezuinig mogelijk en vraag daarna een (vernieuwd) energielabel aan om direct een grote groep kandidaat-kopers te trekken. Sinds 2021 is het verplicht om een energielabel te hebben bij de verkoop van je woning.

Jouw huis verkoopklaar?

Wij van Makelaardij Friesland vertellen je graag wat we voor je kunnen betekenen tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Doordat we het grootste netwerk van potentiële kopers hebben door bundeling van 4 kantoren in Sneek, Leeuwarden, Heerenveen en Drachten zijn we thuis in de markt, thuis bij de klant én thuis in Friesland. Onze kracht zit hem in het brede palet van dienstverlening die we aanbieden en de diepte die we ingaan tijdens persoonlijk contact met jou. We zijn specialist in woningmakelaardij in verkoop en aankoop, verhuur, nieuwbouw, taxaties en bedrijfsmakelaardij. Daarnaast zijn wij als Qualis makelaar de partner in het noorden voor bijzondere objecten in het hogere segment. Neem contact op met één van onze medewerkers van onze 4 kantoren. Tot snel!

Contact

*
*
*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies, Disclaimer en Privacy