Wergea Grote Buren 1

Omschrijving

vraagprijs

€ 895.000 k.k.

Kenmerken

Overdracht
StatusVerkocht
Prijs€ 895.000 kosten koper
Aanvaardingin overleg
Bouw vorm
Soort woningeengezinswoning
Type woningvrijstaande woning
Bouwjaar1.878
Bouwvormbestaande bouw
Liggingaan rustige weg, in centrum, beschutte ligging
Indeling
Woonoppervlakte284 m²
Gebruiksoppervlakte overige functies48
Perceel oppervlakte3375 m²
Inhoud1498 m³
Verdiepingen4
Begane grond
Aantal kamers4
Aantal slaapkamers1
Keukeninbouwapparatuur, dichte keuken
OverigeRuimtentoilet, provisieruimte, bijkeuken, berging, gang, hal
Tuin
Hoofdtuintuin rondom
Achteromja
Totale oppervlakte3186 m²
Energie
Dak typemansarde dak
Dak materiaalmansarde dak
alle kenmerken minder tonen

Interesse?

Plan bezichtiging

Delen

Bent u op zoek naar een forse pastoriewoning met meer dan 33 are tuin met een monumentale beukenboom van minimaal 200 jaar oud, die bovendien nog over diverse authentieke elementen beschikt, zoals onder andere interne raamblinden, kamer-en-suite, originele paneeldeuren, ornamentbogen en een ruime kelder met bogen?

In het pittoreske watersportdorpje Wergea dat op ongeveer 5 autominuten ten zuiden van Leeuwarden ligt, staat in het centrum dit prachtige goed onderhouden rijksmonument (bouwjaar 1878) met een enorme tuin/boomgaard, meerdere slaap-/werkkamers, diverse schouwen en van ornamenten voorziene plafonds. Het monument heeft een aangebouwde garage, veel bergruimte, een carport geschikt voor 2 auto's en een garage voor 2 auto's.
Op het terrein staat een gebouwtje met een apart kadastraal nummer en een bijzondere geschiedenis! Nieuwsgierig?Laat u zich daarvan op de hoogte stellen tijdens een bezichtiging!

Wergea kent een goede verkeersontsluiting op het Friese wegennetwerk. Binnen een paar minuten rijdt u naar de A32 richting Heerenveen/Zwolle of de N31 richting Drachten en/of Groningen. U rijdt noordwaarts Leeuwarden tegemoet. Vroeger maakte de beurtvaart gebruik van de zuid-noordroute over water via Wergea. Een belangrijke inkomstenbron voor het dorp was dan ook het bruggengeld dat geïnd werd.

Indeling
Begane grond:
Via de karakteristieke entree bereikt u de gang (ong 14 m lang) die voorzien is van ornamenten. Deze loopt door naar de openslaande deuren die toegang geven tot het achterliggende terras in de achtertuin.
De 1e deur aan de linkerzijde verschaft toegang tot een ruime werkkamer waarin een oude schouw aanwezig is. Tevens treft u hier de oude blinden aan, hetgeen ook in andere kamers het geval is.
Achter de 2e deur links bevindt zich na de kleine tussenruimte met trapkast een slaapkamer met wastafelmeubel.
De 3e deur links verschaft toegang tot de afgesloten gezellige keuken met diverse inbouwapparatuur. De keuken heeft een AGA cooker met schouw en heeft een ruime inloopkast waarin koelkast en magnetron staan.
Aan de rechterzijde van de hal/gang bevinden zich 4 deuren.
Via de 1e deur rechts komt u in de tussenkamer met inbouwkast. De voorkamer heeft een schouw en kamer-en-suite deuren met glas in lood ramen. In de verhoogde achterkamer staat onder de schouw een oude potkachel waar achter zich de authentieke tegeltjes bevinden. Vanuit de hal/gang is de achterdeur ook bereikbaar door middel van de 3e deur rechts.
De 2e deur rechts geeft toegang tot de grote kelderruimte (stahoogte) met z'n originele bogen! De 4e deur is de toegangsdeur tot de toiletruimte.
Achter de keuken is de gang met een 2e toiletruimte met wandcloset en fontein. Daarachter bevindt zich de garage met een zolderbergruimte.

Verdieping:
Via de prachtige oude trap met spijlen bereikt u de overloop met lichtvenster. Aan de voorkant van de verdieping zijn een werk-/slaapkamer met Frans balkon en de lichte badkamer met douchehoek, wastafelmeubel, ligbad en het 3e toilet. Ook hier ontbreken diverse ornamenten niet.
De 2e slaapkamer beschikt over een nis en inbouwkast. De 3e werk-/slaapkamer heeft een schouw, inbouwkasten en een grote bergruimte.
Achter op de verdieping is een 4e kamer/zolderruimte met CV combi ketel, wederom een badkamer waarin een inloopdouche, wastafel en een 4e toilet. Daar is tevens de 5e slaapkamer.

Bijzonderheden:
- Watersportdorp Wergea kent een goede verkeersontsluiting en ligt onder de rook van Leeuwarden
- Rijksmonument gedateerd 1878
- Beschermd Dorpsgezicht
- Authentieke elementen zoals raamblinden, paneeldeuren, kamer-en-suite, diverse soorten ornamenten en
schouwen
- Prachtige uitgestrekte tuin/boomgaard op het zuiden en oosten
- 5 slaapkamers
- Veel bergruimte
- Frans balkon
- Gedeeltelijk dubbel glas
- 2 badkamers, 4 toiletten
- Een kadastraal apart genummerd gebouwtje met geschiedenis!
-Aanwezig: Restaurant + middenstand (winkels) basisschool/kinderopvang en rijk verenigings leven.
Makelaardij Friesland

Makelaardij Friesland