fotosmakelaardijfrieslanddrachten-3.jpg

Een kijkje in een werkdag van Hielke

Ik neem je graag mee voor een kijkje in de huiskeuken van Makelaardij Friesland! Ik ben Register Makelaar-taxateur o.z. en eigenaar van kantoor Drachten. De dag start ik natuurlijk met verse koffie en de computer wordt opgestart. Met een schuine blik kijk ik al even in de agenda, er staan weer vele uiteenlopende afspraken voor vandaag; een verkoopgesprek, taxatie en een bezichtiging. De werkdag is begonnen!

Thuis in eigen omgeving

Een makelaar is een goede makelaar als hij weet wat er speelt in zijn buurt en omgeving, daarom bekijk ik elke ochtend het laatste aanbod en verkochte panden. Ik zie dat het aanbod op dit moment toe neemt en dat de markt stabieler wordt. Mocht je over ‘vroeger’ kunnen spreken dan kun je zeggen dat deze weer deels terug komt. Na een paar jaar in een oververhitte markt te hebben gewerkt zie ik nu de balans weer terug komen in de markt. Dat maakt het vak als makelaar weer zoals het bedoelt is, de bemiddelaar tussen verkoper en koper met aandacht voor alle partijen.

Nadat ik alle mails beantwoord heb maak ik me klaar voor het eerste verkoopgesprek van deze werkdag. Natuurlijk heb ik me al ingelezen welke woningen er in de buurt van de Stationsweg te koop staan, hoe lang ze al te koop staan en voor welke verkoopprijs ze zijn verkocht. Zo kan ik de verkopers een juiste en realistische vraagprijs geven. Op het moment dat ik de auto in wil stappen komen de bewoners van de Eikesingel hun huissleutel afgeven, hun woning staat sinds vandaag op Funda. Gea van de binnendienst is natuurlijk aanwezig om de sleutel in ontvangst te nemen en ze zijn blij verrast met de woningpresentatie aan tekst en foto’s op Funda en onze eigen website. Het voelde toch wel gek om hun eigen woning tegen te komen op Facebook en Instagram maar hebben deze natuurlijk gedeeld voor een groter bereik.

Aan de keukentafel

Bij de woning aan de Stationsweg word ik vriendelijk ontvangen door Tjeerd en Marijke. Makelaardij Friesland heeft de woning 8 jaar geleden aan ze verkocht en we kennen elkaar én het huis daardoor al goed. Ze hebben hier veel woonplezier gehad en het nodige gerenoveerd en aan verduurzaming gedaan waardoor de woning nu zeker het energielabel A mag dragen. De toen nog opgroeiende kinderen zijn nu volwassen en gaan één voor één het huis uit. De volgende fase voor Tjeerd en Marijke breekt aan, voor hun tijd om een kleinere woning te kopen welke de moderne benaming levensloopbestendig wonen met zich mee draagt. Ik neem de woning goed in me op en door mijn jarenlange ervaring weet ik waar ik op moet letten. We nemen plaats aan de keukentafel en tijdens de koffie bespreken we de door mij geadviseerde verkoopprijs. Doordat we het grootste netwerk van potentiële kopers hebben door bundeling van 4 kantoren in Sneek, Leeuwarden, Heerenveen en Drachten zijn we thuis in de markt, thuis bij de klant én thuis in Friesland. Na een plezierig gesprek ga ik op naar de volgende afspraak, een taxatieopname in Beetsterzwaag.

Verbouwplannen? Een taxatie is zo geregeld!

Deze prachtige villa in Beetsterzwaag is een ruwe parel en zal worden verbouwd door de nieuwe eigenaren. Hiervoor zal ik een taxatierapport moeten opstellen om de waarde voor én na de verbouwing vast te stellen. Als Qualis makelaar kom ik vaker bij deze unieke panden. Sinds 2014 dragen we met trots het Qualis- label. Het bewijs dat we specialist zijn in het verkopen, aankopen en taxeren van woningen in het hogere segment. Ik rijd de lange oprijlaan op en zie de statige villa al staan, een uniek object. Met mijn camera leg ik de huidige staat vast en doe mijn ronde door de villa. Alle gegevens noteer ik op mijn tablet zodat ik het op kantoor verder kan uitwerken. Er zit veel tijd in het uitwerken van een taxatie en blok daarom mijn agenda voor morgenmiddag. Voor de klant hanteren we een all-in prijs zodat het altijd duidelijk en overzichtelijk is.

Onderweg naar kantoor handel ik nog een aantal telefoontjes af en breng ik een verkocht bord naar de Tjonger in Drachten. Ik tref Harm in de voortuin en feliciteer hem persoonlijk met deze snelle verkoop. Hij is zeer tevreden en krijgt over een maand de sleutel van zijn nieuwe woning, een perfecte timing.

Jouw droomhuis? Waarom wachten!

Weer terug op kantoor zie ik dat er twee bezichtigingsafspraken bij zijn gekomen voor de woning aan de Eikesingel. Vanmiddag heb ik hier de eerste bezichtiging met een jong stel welke op zoek zijn naar een grotere woning. Ze hebben al enkele woningen bekeken maar ze hebben hun woning nog niet gevonden. Na de bezichtiging is de indruk goed, zeer goed zelfs, het is hun droomwoning! En waarom zou je wachten als je jouw droomhuis tegenkomt? Doordat de rente historisch gezien nog steeds erg laag is, is dit dan ook het juiste moment om een huis te kopen en/of te verkopen. Ze gaan er nog een nachtje over slapen om alle indrukken te laten bezinken maar ik voel dat dit hun woning is.

Neem een aankoopmakelaar mee

Om 16.00 uur wordt ik gebeld door Tjeerd en Marijke van de Stationsweg. Ze hebben een goed gevoel bij Makelaardij Friesland en we krijgen hun woning in de verkoop. Wat fijn, en om ze direct goed van dienst te zijn laat ik Feikje, onze assistent makelaar, de afspraken met de fotograaf en de inmeter inplannen. Zo kunnen we al snel van start met de verkoop. Tjeerd vertelt me ook dat hij mij graag mee wil als aankoopmakelaar bij een appartement wat ze hebben gezien aan de Reidingweg in Drachten. Dit is een juiste keuze want ik denk hierin vanuit de klant zijn belang, geef advies over de bouwtechnische staat, juridische bijzonderheden, bepaal een reële koopprijs en begeleid ze door het gehele traject. Want het kopen van een huis doe je over het algemeen maar een paar keer in je leven. Waarom wachten als jouw droomhuis voorbij komt? Ik sta voor jullie klaar als makelaar bij Makelaardij Friesland, samen met onze andere makelaars, taxateurs, nieuwbouw-specialisten en onze vertrouwde binnendienst medewerkers.

Wij zijn je graag van dienst bij Makelaardij Friesland! Neem contact op met één van onze kantoren in Sneek, Leeuwarden, Heerenveen of Drachten.


Delen via:

Contact opnemen

*
*
*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies, Disclaimer en Privacy