img8731zw.jpg

Drie vragen aan onze Qualis makelaar Tycho Reimers

Voordelen van dé Qualis makelaar. Onze collega Tycho vertelt je graag de voordelen van een aankoopmakelaar.

1. Tycho, vertel eens. Voor wie is een Qualis aankoopmakelaar geschikt?

“Eigenlijk voor iedereen. Of je nou van buiten de regio komt of een nieuwe woning in de buurt zoekt. Een aankoopmakelaar weet meer van de markt dan wanneer een klant zelf op pad gaat. Vooral in de huidige markt is dat erg gunstig. Er is weer meer onderhandelingsruimte dan een jaar geleden. Niemand wil toch te veel betalen.”

2. Wat hebben huizenzoekers aan een aankoopmakelaar?

“Het eerste voordeel en – in mijn ogen – de belangrijkste: wij kopen een huis voor de juiste prijs. Bij de aankoop van een huis spelen emoties een grote rol. Kopers zonder kennis van de markt betalen vaak te veel. Ze kopen een huis van 1,5 miljoen voor de vraagprijs. Als wij het doen, lukt het ook voor 1,3 miljoen. We hebben inzicht in de waarde van een woning en we bieden realistisch.
Maar er is meer. We weten welke huizen in de stille verkoop staan. We kijken of er een bouwtechnische keuring of een asbestcheck nodig is. Ook checken we de bestemmingsplannen in de buurt en adviseren we over de verduurzaming van een woning. Tegenwoordig een veelbesproken onderwerp waar maar weinig mensen zelfstandig hun weg in vinden. In het gehele aankoopproces pakken we de adviserende rol, ook op juridisch gebied.

Onze klanten hebben in een aankoopproces écht de eerste keuze. We zitten met vier kantoren in Friesland en we zijn één van de weinige makelaars in het hogere segment. We zien en horen alles.”

3. Hoe kies je een goede aankoopmakelaar?

“Het belangrijkste is dat er een persoonlijke klik is. Beide partijen moeten samen op zoek willen gaan. Samen, ja. Het is niet zo dat de aankoopmakelaar alles doet. Het is een wisselwerking. Mensen moeten zich ook niet blindstaren op de kosten. Een aankoopmakelaar is een goede investering. Woningzoekers halen deze kosten er makkelijk uit. Over het algemeen besparen kopers flink op het aankoopbedrag dat ze hadden betaald zonder hulp van een aankoopmakelaar.”

MEER INFORMATIE

Wilt u meer weten over de aankoopmakelaar? Vraag vrijblijvend een gesprek aan met ons als de Qualis-makelaar in Friesland


Delen via:

Contact opnemen

*
*
*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies, Disclaimer en Privacy