makelaardij-frieslandtekoopbord.jpg

Belangrijke rol 55-plussers in de woningmarkt

In deze blog vertellen wij welke belangrijke rol 55-plussers in de woningmarkt van Friesland hebben.

Tycho Reimers over de Belangrijke Rol van 55-Plussers in de Woningmarkt van Friesland

In het hart van Friesland, waar de woningmarkt net zo divers is als de regio zelf, staat een interessante groep centraal: de 55-plussers. Tycho Reimers, een ervaren makelaar bij Makelaardij Friesland, deelt zijn inzichten over hoe deze groep de sleutel kan zijn tot meer dynamiek in de lokale woningmarkt.

Reimers beschrijft hoe de verkoopbeslissing van één 55-plus huiseigenaar een positieve kettingreactie kan veroorzaken op de woningmarkt. Wanneer een 55-plusser besluit om bijvoorbeeld een vrijstaande woning te verkopen, maakt dit ruimte voor beweging in de hele markt. Deze woningen zijn vaak zeer gewild bij gezinnen die willen doorgroeien naar een grotere woning. Als gevolg hiervan komen twee-onder-een-kapwoningen en tussenwoningen vrij, wat weer kansen biedt voor starters.

“Er is een duidelijk tekort aan nieuwbouwprojecten die zijn afgestemd op de behoeften van 55-plussers,” stelt Reimers. Hij benadrukt dat er meer aandacht moet komen voor de ontwikkeling van woningen die passen bij deze leeftijdsgroep, zoals gelijkvloerse woningen of kleinere, onderhoudsvriendelijke huizen. “De overheid speelt een cruciale rol in het faciliteren van dergelijke ontwikkelingen,” voegt hij toe.

Tycho legt uit dat het werk van een makelaar verder gaat dan alleen een ‘te koop’-bord plaatsen of een hippe video maken. Het gaat om het begrijpen van de lokale markt, het inzetten van sterke onderhandelingstechnieken en het gebruik van een uitgebreid netwerk om de beste prijs te realiseren. Dankzij de unieke samenwerking met Qualis Makelaars kan zijn kantoor zich richten op een breder en vaak kapitaalkrachtiger publiek.

Volgens Reimers laten de cijfers zien dat veel 55-plussers in Friesland in woningen wonen die niet meer helemaal passen bij hun huidige levensstijl. Hoewel veel van hen nadenken over de toekomst, hebben velen nog geen concrete stappen ondernomen. “Dit is waar onze expertise en ons gratis waardeadvies van pas komen,” legt hij uit. Dit advies is een belangrijke eerste stap voor veel huiseigenaren die overwegen hun woning te verkopen.

Tycho Reimers benadrukt het belang van weloverwogen keuzes voor de 55-plus groep in Friesland. Voor wie meer wil weten over de waarde van hun woning of overweegt een verandering, biedt Makelaardij Friesland professionele ondersteuning. Reimers nodigt uit: “Neem contact met ons op voor een vrijblijvend waardeadvies. We helpen u graag bij het ontdekken van de mogelijkheden voor uw toekomst.”

Delen via:

Contact opnemen

*
*
*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies, Disclaimer en Privacy