Weeshuisstraat 4
HARLINGEN

€ 244.000 kosten koper verkocht

Het voormalige Weeshuys is in 2010 verbouwd tot een complex met 11 appartementen.
Dit hoekappartement bevindt zich op de eerste verdieping in een nieuw, aangebouwd gedeelte, dat architectonisch zeer fraai aansluit op het historische gedeelte van het Weeshuys. Het appartement is licht en heeft door de hoge plafonds een zeer ruime beleving.

Indeling:
Begane grond: monumentale entree met videofooninstallatie en beltableau, centrale hal en trappenhuis.

Appartement: entree appartement, hal, toilet met fonteintje, berging met wasmachine-aansluiting en cv-opstelling, badkamer met douche en wastafel. Royale woonkamer met frans balkon op zuid en open keuken. Het appartement beschikt over twee slaapkamers (circa 20 en 11 m²).

Het appartement is niet per lift bereikbaar. U beschikt over een eigen (fietsen)berging en een eigen parkeerplaats op het bijbehorende gezamenlijke binnenterrein.

Algemeen:
Bij de verbouw van het Weeshuys is veel aandacht besteed aan het in stand houden van originele details, zoals de karakteristieke buitenmuren met reliëfs, de historische entree via het poortje, deuren, ramen en kozijnen, de stijlvolle trappen en de eikenhouten balkenplafonds.

Het Weeshuys is gesitueerd tussen de Willemskade en de Zuiderhaven met op steenworp afstand de Willemshaven, de Waddenzee en de gezellige terrasjes aan de Noorderhaven.

De Noorder- en Zuiderhaven bepalen voor een belangrijk deel de sfeer van de binnenstad. Het hele jaar door varen de veerboten vanuit de Willemshaven van en naar Vlieland en Terschelling. Ook wordt Harlingen door de pleziervaart vanuit alle windhoeken aangedaan.
Het centrum van Harlingen is grotendeels autoluw, dit om de binnenstad zoveel mogelijk tot haar historische recht te laten komen. Ook buiten het zomerseizoen kent Harlingen veel goede voorzieningen op cultureel en culinair gebied. Harlingen ‘leeft’ het hele jaar door. Het heeft een breed winkelaanbod en uitstekende voorzieningen op het gebied van gezondheidszorg en scholing. Supermarkt, horeca, winkels, galeries …. alles is op loopafstand bereikbaar.

Overdracht
StatusVerkocht
Prijs€ 244.000 kosten koper
Aanvaardingin overleg
Bouw
Bouwvorm
Soort appartementportiekflat
Bouwvormbestaande bouw
Liggingaan rustige weg, in centrum
Oppervlakten
Indeling
Woonoppervlakte91 m²
Inhoud295 m³
Verdiepingen1
Begane grond
Aantal kamers3
Aantal slaapkamers2
Keukenopen keuken
OverigeRuimtentoilet, bijkeuken, hal
Eerste verdieping
Tuin
Energie
Soorten verwarmingc.v.-ketel
Refresh to make it work.

Meer informatie?

Tycho Reimers

  06 82752522
  Sneek
  tycho@makelaardijfriesland.nl

Jan Ypeij

  06 - 20701615
  Leeuwarden
  jan@makelaardijfriesland.nl

Neem contact op met een van bovenstaande makelaars of via één van de onderstaande keuzes.

Stel een vraag

Bel mij terug

Maak een afspraak