St.-annaparochie van Harenstraat 22

Omschrijving

vraagprijs

€ 395.000 k.k.

Kenmerken

Overdracht
StatusBeschikbaar
Prijs€ 395.000 kosten koper
Aanvaardingin overleg
Bouw vorm
Soort woningherenhuis
Type woningvrijstaande woning
Bouwvormbestaande bouw
Liggingin centrum
Indeling
Woonoppervlakte400 m²
Gebruiksoppervlakte overige functies150
Perceel oppervlakte657 m²
Inhoud1100 m³
Verdiepingen2
Begane grond
Aantal kamers1
Keukendichte keuken
Eerste verdieping
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers3
OverigeRuimtenloggia, overloop, wasruimte
Tuin
Hoofdtuinachtertuin
Achteromja
Totale oppervlakte731 m²
Energie
Dak typesamengesteld dak
Dak materiaalsamengesteld dak
Soorten verwarmingc.v.-ketel
alle kenmerken minder tonen

Interesse?

Plan bezichtiging

Delen

Bent u op zoek naar een ruim woon-winkelpand met karakteristieke stijlelementen in het winkelhart van een levendig dorp in de directe nabijheid van de Waddenzee? Dan is dit object een passende optie voor u!

Sint Anna Parochie , een levendig dorp met ca. 5000 inwoners, is één van de grootste dorpen van de gemeente De Waadhoeke. Naast een uitgebreid winkelbestand en een rijk verenigingsleven beschikt het dorp over scholen (basis en Campus), kinderopvang, sportfaciliteiten, zwembad en een gezondheidscentrum.

Het Noord-Friese dorp, met op 5 kilometer afstand de Waddenzee, heeft een goede verbinding met Leeuwarden en op de snelwegen A31 naar Amsterdam en A32 naar Zwolle. De historische(elf-)steden Franeker en Harlingen bevinden zich op een kwartier autorijden.

In het (winkel-)centrum van Sint Anna Parochie staat dit uit 1813 daterend ruime woon-/winkelpand met veel karakteristieke stijlelementen en een eigen geschiedenis op een perceel eigen grond van 731 m2. Het winkelpand met aan weerszijden van de centrale entree gelegen winkelruimtes, is momenteel in gebruik als interieur- en bloemenwinkel.

Karakteristieke stijlelementen zijn o.a. de balkenplafonds, diverse schouwen met oude tegels, glas- en loodramen, oude houten vloeren, lambrisering, raamblinden en niet te vergeten het oude koetshuis.

Het pand heeft een horecavergunning voor het eventueel realiseren van een restaurant of een Bed & Breakfast. Ook leent het pand zich uitstekend voor bijv. een atelier en/of kantoorruimte.

Indeling.
De voormalige dokterswoning kent een centrale entree met een lange gang overgaande van het winkelgedeelte in het woongedeelte. Tevens treft u hier de trapopgang naar de verdieping aan, de toiletruimte en de toegang van de woonkeuken waarin aanwezig een authentieke betegelde haardplaats met schouw. In het winkelgedeelte is nog sprake van een opkamer en souterrain. De bijkeuken en de berging zijn aangrenzend. Aan de op het zuiden gerichte grote onder architectuur ontworpen omheinde tuin bevinden zich een tuinkamer, kantoorruimte en serre.
Naast het pand ligt een grote oprit naar het achtergelegen koetshuis (40m2).

Verdieping.
Vanaf de overloop bereikt u de ruime op de tuingerichte woonkamer (ca. 40 m2). Van hieruit is er toegang tot een plat dak waar een dakterras gerealiseerd kan worden. De overloop geeft tevens toegang tot de drie ruime slaapkamers waarvan er één een op het zuiden gerichte veranda heeft. De grote badkamer, bereikbaar vanuit de grootste slaapkamer, beschikt over een wastafel, ligbad, toilet en bidet. De overige twee slaapkamers hebben de beschikking over een 2e badkamer met toilet. Aan de achterzijde bevindt zich ook nog een hobbyruimte met vaste kasten met paneeldeuren. Een tweede hobbyruimte/zolderruimte is bereikbaar vanaf de centrale overloop.

Tuin.

In de onder architectuur ontworpen zonnige tuin zijn zich diverse terrassen, een tweetal regenwaterbassins en plantenborders. Aan de rand van deze fraai aangelegde tuin staat een in originele kloostermoppen opgetrokken schuur met overkapping. Aan de andere zijde staat het oorspronkelijke koetshuis met daarin tevens een ruime bovenverdieping.

Bijzonderheden.

- Het Noord Friese en levendige dorp Sint Annaparochie beschikt over veel voorzieningen
- Sint Annaparochie kent goede aansluitingen op het wegennet in Friesland
- Het pand staat In het kloppend winkelhart van het dorp
- Inhoud pand bedraagt 1100 m3 en perceel eigen grond meet 731 m2
- Voormalige dokterswoning met koetshuis
- Pand is van 1813 en heeft karakteristieke stijlelementen waaronder glas in lood en balkenplafonds
- Grote onder architectuur aangelegde ommuurde zonnige tuin op het zuiden
- Horecavergunning aanwezig
- Pand beschikt over beveiliging
- Gedeeltelijke dubbele beglazing
- Aanvaarding in overleg.

Uw adviseur: Louis Ringnalda
Boukje Nieuwenhuis

Boukje Nieuwenhuis Nieuwbouwadviseur

Plan bezichtiging
voor: van Harenstraat 22