Omschrijving

vraagprijs

€ 995.000 k.k.

Kenmerken

Overdracht
StatusBeschikbaar
Prijs€ 995.000 kosten koper
Aanvaardingin overleg
Bouw vorm
Soort woningwoonboerderij
Type woningvrijstaande woning
Bouwvormbestaande bouw
Liggingaan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen
Indeling
Woonoppervlakte221 m²
Perceel oppervlakte9515 m²
Inhoud6242 m³
Verdiepingen4
Begane grond
Aantal kamers2
Keukenwoonkeuken, inbouwapparatuur
OverigeRuimtentoilet, bijkeuken, douche, berging, hal
Eerste verdieping
Aantal kamers2
Aantal slaapkamers2
OverigeRuimtentoilet, overloop, dakkapel, douche
Tuin
Hoofdtuintuin rondom
Achteromja
Energie
Dak typezadeldak
Dak materiaalzadeldak
alle kenmerken minder tonen

Interesse?

Plan bezichtiging

Delen

Net buiten de bebouwde kom van het pittoreske dorpje Anjum op 5 minuten rijden van de veerboot naar Schiermonnikoog en het Lauwersmeergebied, op 10 minuten rijden naar Dokkum staat deze boerderij oorspronkelijk genaamd "Nittema sate" met het oude koetshuis en schuur aan de Sylsterwei 6.
Anjum is een typisch terpdorpje met enige voorzieningen zoals een supermarkt, kleine middenstand, apotheekhoudend huisarts, diverse sportverenigingen en een basisschool.

Deze kop-hals-romp boerderij is van top tot teen gerenoveerd waarbij de authentieke kenmerken zoals onder andere de binnen-zonneblinden, de schouwen, balkenplafond en ule-boarden bewaard zijn gebleven en toch gebruik is gemaakt van moderne luxe materialen. De gebruikte kleur op de wanden en de grote keuken zijn met zorg uitgekozen.
Ook de tuinen en de rondom gelegen waterpartijen worden met zorg onderhouden. Een rondgang in deze uit 1890 daterende boerderij geeft u het gevoel alsof u zich in een museum waant! De geschiedenis van deze boerderij gaat terug tot in de 16e eeuw!
Met het uitzicht op de oude dijken van de Lauwersmeerpolder en de uitgestrekte akkers rondom is dit wel een heel mooie locatie in Noord-Oost Friesland. In dit gebied werd eeuwen strijd gevoerd met het hoge water van de Waddenzee, getuige de vele terpen in de omliggende dorpen.

Indeling.

Begane grond:
De aan de zijkant van boerderij gelegen entree met garderobe-nis en meterkast geeft toegang tot diverse ruimtes. Onder andere tot de toiletruimte met wandcloset en fontein, een ruime badkamer waarin aanwezig een inloopdouche, ligbad, designradiator, wandwastafelmeubel en kastruimte en de deel. De doorgang naar de andere kant van de "hals" van de boerderij brengt u naar een gang met toegang tot een moderne keuken met inbouwapparatuur. Deze (bij-)keuken heeft een afzuiger, magnetron en koelkast. Voormelde gang geeft onder andere toegang tot de trap naar de 1e verdieping en de kelder met stahoogte. Achter deze bijkeuken is een halletje dat toegang biedt tot de prachtige tuinen met terras en de deel.
Via de doorgang komt u in de grote woonkeuken. Deze gezellige woonkeuken heeft een AGA fornuis onder een kenmerkende schouw, vaatwasser en een koelkast.

Naast de grote keuken is een tussenkamer met schouw en houtkachel en heeft een grenen vloer van grote schaaldelen. In de woonkamer heeft u een fantastisch uitzicht op de rond de boerderij gelegen grasvelden, ringsloot en bomen. De ramen in de woonkamer hebben de originele blinden en zijn van HR++ glas. Achter de deuren van de nu als opbergkast gebruikte ruimte was oorspronkelijk sprake van de bedstee.
In deze kamer treft u de derde schouw aan met bijbehorende kachel.

Voor alle ramen op de begane grond hangen zonneschermen.

Verdieping:
Via de overloop met originele dakkapel komt u in de twee grote slaapkamers en de moderne badkamer. De lichte slaapkamers zijn voorzien van moderne tuimelramen met zonnewering en horren. Hier treft u ook ruime inbouwkasten aan. Boven de slaapkamers en de overloop bevindt zich nog een ruime bergzolder.

De achterliggende deel beschikt over twee overheaddeuren. Opvallend zijn de grote zijramen die voor veel lichtinval zorgen. De deel kan voor diverse doeleinden gebruikt worden waaronder opslag. In de deel is tevens nog een zolderruimte ingericht. Op het dak liggen zonnepanelen die voor een zuinig energiegebruik zorgen.
Naast de boerderij staan nog het oorspronkelijke koetshuis en een ruime schuur met zolder.

Bijzonderheden:

- In Anjum zijn 1e voorzieningen aanwezig
- Een in oorspronkelijke stijl gerenoveerde kop-hals-romp boerderij
- De geschiedenis van " Nittema sate" gaat terug tot in de 16e eeuw
- Op korte auto-afstand van Dokkum, Lauwersoog en recreatiegebied de Lauwersmeer
- Authentieke elementen zijn bewaard gebleven
- Goed geïsoleerd
- Zonnepanelen
- Koetshuis en schuur
- Prachtige tuin- waterpartijen
- Fenomenaal uitzicht op oude slapersdijken Lauwersmeer
- 3 schouwen
- 2 badkamers
- 2 keukens
- 2 overheaddeuren in deel.
Makelaardij Friesland

Makelaardij Friesland

Plan bezichtiging
voor: Sylsterwei 6

*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies, Disclaimer en Privacy