Omschrijving

vraagprijs

€ 369.000 k.k.

Kenmerken

Overdracht
StatusVerkocht
Prijs€ 369.000 kosten koper
Aanvaardingin overleg
Bouw vorm
Soort woningwoonboerderij
Type woningvrijstaande woning
Bouwjaar1.859
Bouwvormbestaande bouw
Liggingaan water, aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen
Indeling
Woonoppervlakte162 m²
Gebruiksoppervlakte overige functies231
Perceel oppervlakte1975 m²
Inhoud2253 m³
Verdiepingen2
Begane grond
Aantal kamers2
Aantal slaapkamers1
Keukendichte keuken
OverigeRuimtentoilet, douche, gang
Eerste verdieping
Aantal kamers2
Aantal slaapkamers2
OverigeRuimtenberging
Tuin
Hoofdtuintuin rondom
Achteromja
Totale oppervlakte1638 m²
Energie
Dak typezadeldak
Dak materiaalzadeldak
alle kenmerken minder tonen

Interesse?

Plan bezichtiging

Delen

Wilt u op een uniek landelijk en karakteristiek plekje onder de rook van Leeuwarden wonen?

Aan de zuidkant van Leeuwarden in het pittoreske dorpje Hempens staat deze uit 1859 daterende boerderij op een perceel grond van maar liefst 1975 m 2. Hempens heeft een bevaarbare route en ligt tegen de nieuwbouwwijk Zuiderburen aan welke over een supermarkt en een basisschool beschikt. De boerderij is landelijk gelegen terwijl u in een paar autominuten in het centrum van Leeuwarden bent. Tevens is het prachtig wandelen in de boomrijke omgeving!
Vanuit de boerderij heeft u een mooi uitzicht op de naast gelegen landerijen en de ijsbaan. De eerste steen van deze stelp-boerderij is in 1859 gelegd! Het dak van de deel bestaat uit riet en het dak van het voorhuis is bedekt met zwarte dakpannen. Rondom de boerderij ligt een grote kavel (tuin-)grond waarop plaats is voor bijvoorbeeld kleinvee. Het grootste gedeelte van deze tuin ligt op de zuidkant van de boerderij en hier staan enige fruitbomen.

Indeling:
De boerderij betreedt u via de hal met meterkast en vaste inbouwkast. De tegelvloer loopt door in de naastgelegen dichte keuken waarin sprake is van een langs een wand opgesteld keukenblok. De keuken geeft een ruimtelijk uitzicht op de naastgelegen weg en de landerijen met water. De hal geeft verder toegang tot de badkamer waarin zich tevens het witgoed bevindt. Vanuit de woonkamer komt u in de 1e slaapkamer hetgeen de boerderij levensloopbestendig maakt. De vroegere bedstee-ruimtes worden nu gebruikt als vaste kasten. Vanuit deze slaapkamer betreedt u de aangebouwde eenvoudige serre die op de zonnige zuidkant gelegen is.
Vanuit de hal kunt u naar de achtergelegen deel van de boerderij en via de trap naar de verdiepingsvloer.

Verdieping:
Op de verdiepingsvloer is een zolderberging met aansluitend een kleine knechtenruimte. De knecht kon vanuit deze ruimte zo naar de deel om het vee te verzorgen. Op deze zolderberging hangt de CV combi-ketel. Ook is nog aanwezig het zogenaamde spekhok waar vroeger het vlees gerookt werd. Op deze verdiepingsvloer bevindt zich een ruime slaapkamer met in het dak een groot tuimelraam op het zuiden.

De deel:
Via de hal en via de grote achterdeur is de deel te bereiken waarin het originele gebint te bewonderen is. In de overdekte ruimtes in de deel stond vroeger het vee. Ook is hier nog een kleine ruimte waar vroeger het ‘tonnetje’ te vinden was. In de hoek is sprake van een binnenren voor kippen. Vanuit de oude gang in de deel is nog een ruime hobbyruimte te bereiken. In de nok van de achterzijde van het rieten dak van de deel is een origineel "ulebord" aanwezig.

Wilt u deze boerderij op deze unieke locatie ervaren? Bel dan vandaag nog voor een afspraak voor een bezichtiging!

Bijzonderheden:
- Bouwjaar 1859
- Perceeloppervlakte bedraagt 1975 m2
- Woning is gedeeltelijk van thermopane beglazing voorzien
- Monumentale kastanjeboom aan de voorkant
- De tuin is zeer geschikt voor kleinvee
- Het rieten dak op de deel moet hersteld worden
- De boerderij staat op archeologische grond
- Het woonhuis is levensloopbestendig.
Makelaardij Friesland

Makelaardij Friesland