Pingjum Grote Buren 1

Omschrijving

vraagprijs

€ 495.000 k.k.

Kenmerken

Overdracht
StatusBeschikbaar
Prijs€ 495.000 kosten koper
Aanvaardingin overleg
Bouw vorm
Soort woningeengezinswoning
Type woningvrijstaande woning
Bouwjaar1.902
Bouwvormbestaande bouw
Liggingvrij uitzicht, open ligging, landelijk gelegen
Indeling
Woonoppervlakte392 m²
Gebruiksoppervlakte overige functies9
Perceel oppervlakte347 m²
Inhoud1705 m³
Verdiepingen3
Begane grond
Aantal kamers4
OverigeRuimtentoilet, hal
Energie
Dak typezadeldak
Dak materiaalzadeldak
alle kenmerken minder tonen

Interesse?

Plan bezichtiging

Naast de Afsluitdijk in het landelijk gelegen 'kunstenaarsdorp' Pingjum, staat dit bijzondere historische pand, bekend als "de Hollandse Kus" te koop. Het pand fungeerde vroeger als "herberg" en tot voor kort kon je hier de lekkerste maaltijden eten, een gezellig biertje drinken en werd er door de eigenaren zelf alcohol gestookt. De huidige eigenaren hebben hier altijd met heel veel plezier gewoond en gewerkt en maakten hier al hun dromen waar. Zij maken nu graag plaats voor een volgende generatie! Droom jij van het runnen van een restaurant in het mooie pittoreske Friesland of wellicht heb je hele andere plannen met dit pand? Wat het ook gaat worden, deze plek is waanzinnig! Het perceel kent twee kadastrale nummers en op de plek van de garage mag zelfs een woonhuis van 2 verdiepingen gerealiseerd worden.

Woning
De "artiesteningang" geeft je toegang tot het appartement welke op de eerste verdieping is gelegen. De grote hoogtes, houten balken en de entresol geven je een echt loft-gevoel. Omdat het gebouw op een prachtige hoeklocatie is gelegen aan de rand van Pingjum heb je vanuit de woonkamer van het appartement een geweldig uitzicht over de landerijen. Wat een prachtige vergezichten! Tijdens het kaats-seizoen zit je hier eerste rang. De living kent een speelse indeling en de open keuken beschikt over alle benodigde inbouwapparatuur. De extra verdieping in deze ruimte zorgt voor een prettige sfeer. Naast een 'bibliotheek' is er nog een extra kamer gerealiseerd. Deze kan goed dienst doen als werkkamer en met een kleine aanpassing kan het zelfs als extra slaapkamer fungeren. Aan de hal grenst de master-bedroom en een toiletruimte. De badkamer is zeer sfeervol te noemen en heeft naast een douche, wastafel en bad ook een design-radiator.

Restaurant/ distilleerderij
Ook geeft de "artiesteningang" toegang tot het restaurantgedeelte. Allereerst kom je in de grote hal waar 2 moderne damestoiletten en 3 herentoiletten (waarvan 2 urinoirs) zijn gelegen. Vanuit hier kom je in de originele "trochreed" met aansluitend een zonneterras. Dit is een grote kamer waar privé-diners of bijvoorbeeld vergaderingen georganiseerd kunnen worden. De "blauwe kamer" staat in contact met het restaurant. Het restaurant, met gezellige bar, ademt een geweldige sfeer uit. Hier kun je heerlijk genieten van een kop koffie of een biertje, ondertussen kijkend naar de leuke inrichting. Eenmaal binnen wil je hier niet meer weg! De huidige eigenaren waren de laatste jaren met name in de weekenden open voor een daghap. Dit liep uitstekend! Uiteraard beschikt het restaurant ook over een afruimhok, afwaskeuken, keuken en een was-drooghok. Daarnaast heeft de locatie ook een vergunning voor een distilleerderij. Heel uniek! Hier wordt met liefde in de distilleerderij alcohol gestookt. De koper krijgt een gratis spoedcursus distilleren aangeboden van de huidige eigenaren. Een unieke kans om kleinschalig alcohol te gaan stoken op een prachtige locatie in Friesland! (zie voor een leuk filmpje over de distilleerderij: https:// binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/fragmenten/ limoncello). De eigenaren hebben hier 22 jaar een goed lopend bedrijf gerund en moeten helaas hun plekje verlaten in verband met hun leeftijd.

Via onderstaande link kunt u door het pand lopen door middel van Google Go:
https://www.google.com/maps/place/De+Hollandse+Kus,+Proeflokaal+van+Distilleerderij+Trappenburg+Wij+zijn+
eens+In+De+Twee+Weken+In+Het+Weekend+Geopend.+Zie+Voor+Openingstijden+Onze+Website./@53.1151695,5.
4412622,3a,75y,295.98h,80.29t/data=!3m7!1e1!3m5!1sAF1QipNHu405HeGczikvAwBdfuWVamJ_lzlzSGGQaihH!2e10!3e
11!7i12000!8i6000!4m5!3m4!1s0x47c8e7f552300af9:0x64a16d84d2d5118e!8m2!3d53.1151071!4d5.4411624

Feestzaal
De feestzaal is boven gelegen en betreedt je door de dubbele deuren. Het voorportaal komt uit in de hal, van waaruit je naar het restaurant kunt of naar boven, naar de feestzaal. Op een oppervlakte van circa 150 m2 zijn vroeger heel wat feesten gevierd! Op dit moment doet de ruimte dienst als opslag. Maar deze ruimte tover je zo weer om tot feestlocatie. Een podium en bar zijn nog steeds aanwezig. De vliering zorgt voor veel opbergruimte. De huidige bewoners hebben plannen gehad om appartementen te bouwen op deze locatie. Zo ver is het echter nooit gekomen. Maar weet dat er een boel mogelijk is met dit pand!

Garage
De vrijstaande garage staat op een apart kavel met bestemming "woonhuis". Dit geeft dus heel veel mogelijkheden! Er mag een woning gebouwd worden op deze locatie met 2 verdiepingen.

Tuin
Naast een zonneterras aan de zijkant van de woning beschikt het pand ook over een tuin welke uitkomt bij de garage. Er is een achterom aanwezig.

Bijzonderheden:
- Beschermd dorpsgezicht;
- Estrikken vloer aanwezig onder huidige vloer in restaurant;
- "Vrij van brouwerij";
- Mogelijkheden tot realiseren appartementen;
- Vergunning voor "wonen met kleinschalige horeca".

Pingjum
Pingjum is een pittoresk dorp in Sudwest-Fryslan met circa 600 inwoners maar hoe klein het dorp ook is, bijna iedere Fries zal het kennen. De Pizzeria in Pingjum is een grote trekpleister, mensen komen van heinde en ver om hier te eten. Daarnaast ligt het dorp op slechts 3 km van Werelderfgoed de Waddenzee en kent het een zeer centrale ligging. Binnen een uur ben je in Amsterdam, Groningen en Zwolle.

Enthousiast geworden over dit bijzondere pand? Maak dan snel een afspraak voor een bezichtiging!

Uw adviseur: Tycho Reimers

Tycho Reimers

Tycho Reimers Commercieel Directeur

Plan bezichtiging
voor: Grote Buren 1

*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies, Disclaimer en Privacy