Drachten Douwstraweg 1

Omschrijving

vraagprijs

€ 549.000 k.k.

Kenmerken

Overdracht
StatusVerkocht
Prijs€ 549.000 kosten koper
Aanvaardingin overleg
Bouw vorm
Soort woningvilla
Type woningvrijstaande woning
Bouwjaar2.012
Bouwvormbestaande bouw
Liggingaan water, aan park, aan rustige weg, in centrum
Indeling
Woonoppervlakte230 m²
Perceel oppervlakte873 m²
Inhoud815 m³
Verdiepingen2
Begane grond
Aantal kamers2
Aantal slaapkamers1
Keukenopen keuken, inbouwapparatuur
OverigeRuimtentoilet, bijkeuken, berging, hal
Eerste verdieping
Aantal kamers4
Aantal slaapkamers3
OverigeRuimtenoverloop, berging
Energie
Dak typesamengesteld dak
Dak materiaalsamengesteld dak
Soorten verwarmingc.v.-ketel
alle kenmerken minder tonen

Interesse?

Plan bezichtiging

Nabij het centrum en vele voorzieningen gelegen, riant vrijstaand woonhuis, type landhuis met glazen carport, tuinschuur en fraai aangelegde besloten tuin. Deze, in 2012, onder architectuur gebouwde gelijkvloerse woning ligt in een parkachtige omgeving van het Parkwijck De Singels op loopafstand van schouwburg De Lawei, supermarkt Albert Heijn en het stadshart van Drachten. Het park, dat ontworpen is door het bekende bureau Copijn, kenmerkt zich door het lommerrijk wonen omgeven door speelse vijverpartijen, breed aanbod van oude bomen en ander vegetatie. De onder architectuur vormgegeven tuin vloeit fraai over in het park. Het geheel biedt een unieke combinatie van rust, privacy en toch alles bij de hand.

Drachten heeft een centrale ligging in Noord Nederland en vanaf deze woning is het 5 minuten naar de snelweg A7 (Groningen – Heerenveen) en binnen 10 minuten de autoweg N31 (Leeuwarden – Emmen) bereikbaar. Naast bovengenoemde voorzieningen heeft Drachten een van de grootste binnen jachthavens van Nederland en ligt het Fries Merengebied onder handbereik. Op nog geen 10 minuten fietsen zijn de bossen van Beetsterzwaag bereikbaar en de 18 holes golfcourse van het alom bekende Landgoed Lauswolt.

Indeling:
Riante entree met brede trapopgang, toilet en garderobehoek. Z-vormige living van bijna 70 m2 met veel lichtinval, vide, sfeervolle gashaard en schuifpui naar het zonneterras. Moderne en luxe keuken in een L-opstelling met veel inbouwapparatuur. Slaapkamer van 17 m2 met inloop garderobekast en het raam kan geblindeerd worden middels een screen aan de buitenzijde. Vanuit de slaapkamer is de halfopen luxe badkamer toegankelijk welke is v.v. douche, toilet en 2 wastafels. Inpandige bijkeuken met witgoedaansluitingen en zij-entree naar de carport.
Verdieping: ruime overloop met veel daglicht en mogelijkheid voor kastenwand. 3 Slaapkamers van 15, 15 en 18 m2. Luxe 2e badkamer met gecombineerde bad/douche, toilet en wastafelmeubel. De extra kamer welke in gebruik is als berging biedt mogelijkheden voor een 4e slaapkamer.

Bijzonderheden:
- Fraai en besloten ligging.
- Gehele perceel is gedraineerd.
- Gevelbekleding van duurzaam Cedarhout.
- De begane grond is geheel v.v. vloerverwarming en een exclusieve PVC laminaatvloer.
- Zeer energiezuinige woning door systeembouw met optimale isolatie.
- Installatie bestaande uit: Remeha HR combiketel in combinatie met zonneboiler en gebalanceerd ventilatiesysteem met warmte-terug-win unit.
- Bouwjaar 2012.
- Perceelsopp. 873 m2.

Hielke Fonk

Hielke Fonk RM/RT