Sexbierum Buorfinneleane 5

Omschrijving

vraagprijs

€ 1.150.000 k.k.

Kenmerken

Overdracht
StatusBeschikbaar
Prijs€ 1.150.000 kosten koper
Aanvaardingin overleg
Bouw vorm
Soort woningvilla
Type woningvrijstaande woning
Bouwjaar2.007
Bouwvormbestaande bouw
Liggingvrij uitzicht, open ligging, landelijk gelegen
Indeling
Woonoppervlakte300 m²
Perceel oppervlakte7568 m²
Inhoud845 m³
Verdiepingen2
Begane grond
Aantal kamers3
Aantal slaapkamers1
Keukenopen keuken, inbouwapparatuur
OverigeRuimtentoilet, hal
Eerste verdieping
Aantal kamers2
Aantal slaapkamers2
OverigeRuimtenoverloop
Tuin
Hoofdtuintuin rondom
Achteromja
alle kenmerken minder tonen

Interesse?

Plan bezichtiging

Bent u op zoek naar een moderne en energiezuinige woning? Wij hebben voor u een unieke villa met energielabel A in de verkoop!

Op een uur rijden van Amsterdam, een paar kilometer van de waddenkust, ligt een comfortabele, ruim opgezette woning. Hier beleef je alle veranderingen van het weer intens. Het uitzicht is geweldig.

Het blokvormige huis wordt half omringd door water en een parkachtige tuin, waar je helemaal vrij in kunt zitten.

Voor bootbezitters is er een haven in Harlingen op 7 km afstand. Werken in de Randstad en wonen in deze unieke villa is mogelijk. Daarnaast zijn de lage energiekosten in deze tijden erg welkom. Het huis is voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen (energielabel A).

De in 2007 onder architectuur ontworpen woning ligt op een terp, is sterk en degelijk gebouwd en is daardoor tegen alle weersomstandigheden opgewassen. Het open Friese landschap tussen Franeker en Harlingen maakt dat er aan alle kanten veel licht het huis binnenvalt. De gladde lichtgrijze vloer, de stevige witte binnenmuren, met veel uitsparingen, het ontbreken van deuren op de benedenverdieping en de grote raampartij in de woonkamer geven dat licht ook alle ruimte.

De royale woonkamer is door een aantal tussenwanden gekoppeld aan het eetgedeelte, met daarin een op maat ontworpen tafel, waar je je als het ware in het landschap van water, weide en wolkenpartijen bevindt. Opvallend in al dat wit en grijs, is de rode aluminium trap naar boven, waar naast de vide nog twee slaapkamers en een extra badkamer te vinden zijn.

De tuin (totaal ruim 7500 m² eigen grond) met het aangrenzende water is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een park waar het dierenleven zijn eigen plek heeft opgeëist. Vogels, hazen, watervogels zoals meerkoeten en waterhoentjes, maar ook af en toe een ree die de beschutting van de bomen opzoekt. Door de ligging, de tuin en de hoogwaardige kwalitatieve materialen die zijn gebruikt bij de bouw is deze villa één van de meest unieke woonhuizen in zijn soort in Friesland. Het sleutelwoord is toekomstbestendig!

We citeren de eigenaren:

"We waren op zoek naar een huis in Friesland en hadden geen haast om te verhuizen. Maar zodra we dit huis zagen, wisten we: Dit past bij ons. Nu, na vijftien jaar hier met heel plezier te hebben gewoond, maken we plannen om naar een kleinere woning te gaan."

Dit huis moet je zien en voelen. U bent van harte welkom om langs te komen, wij leiden u graag rond.

De tuin:
Via een eigen oprijlaan bereikt men de dubbele garage/carport en parkeergelegenheid. Van hieruit ziet men de strakke en moderne lijnen van de villa. Binnengekomen ervaart men direct de rust en de ruimte van de het woonhuis.

Indeling:
Begane grond:
- entree;
- ruime hal met toilet;
- serrekamer met sierhaard en glazen pui naar het balkon;
- woonkamer met een sierhaard en uitzicht over de landerijen;
- keuken met eiland, zeer hoogwaardig afgewerkt met een Bulthaup-keuken en Gaggenau-apparatuur;
- bijkeuken met waterontharder en veel kastruimte;
- kantoor-/werkruimte met trapopgang naar de eerste verdieping;
- slaapkamer met eigen badkamer, luxe afgewerkt, v.v. vrijstaand ligbad, dubbele wastafel, toilet en douche.

Eerste verdieping:
- 2 ruime slaapkamers;
- overloop;
- badkamer met dubbele wastafel, toilet en douche.

Garage met carport:
- sterk gebouwde betonnen garage afgewerkt met red cederhout;
- v.v. elektra, water en twee elektrische deuren.

Bijzonderheden:
- 14 kW aan zonnepanelen (opbrengst in 2022 ruim 15 MWh);
- lage energiekosten; - warmtepomp via aardwarmte (zorgt op warme dagen voor koeling);
- optioneel direct warm tapwater;
- Bulthaup-keuken met Gaggenau-inbouwapparatuur;
- dubbel geïsoleerd dak;
- energielabel A;
- aanvaarding in overleg.


Het dorp:
Sexbierum ligt op ongeveer acht kilometer ten noordoosten van de stad Harlingen en ongeveer zes kilometer ten noordwesten van de stad Franeker. Het dorp wordt in geschriften rond het jaar 600 reeds genoemd. Sexbierum vormt met Pietersbierum samen een soort dubbeldorp, aangezien beide dorpen de laatste 60 jaar aan elkaar zijn gegroeid en verder zijn verweven. Toen het gemeentehuis van Barradeel, waar Sexbierum tot een gemeentelijke herindeling in 1984 bij hoorde, in het dubbel-dorp kwam is ook prompt de scheidingslijn tussen beide dorpen een kleine honderd meter opgeschoven om er vooral voor te zorgen dat het gemeentehuis in Sexbierum kwam te staan.

Samen hebben de dorpen ongeveer 1900 inwoners in ongeveer 660 huizen (inclusief het buitengebied), veel verenigingen (zoals o.a. tennis-, kaats-, voetbal-, muziek-, judo-, schaak-, toneel-, biljart & kaart-verenigingen), sociaal-cultureel werk (St. Dorpscentrum Sexbierum-Pietersbierum en Soos de Mir), circa 50 bedrijven, een bibliotheek, enz. Een van de bestaande Koninklijke Rederijkerskamers van Nederland is die van Sexbierum: Koninklijke Rederijkerskamer ‘Ons Genoegen’.

Tycho Reimers

Tycho Reimers Commercieel Directeur

Plan bezichtiging
voor: Buorfinneleane 5

*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies, Disclaimer en Privacy