NVM nieuws

NVM nieuws

Ruimte voor Ruimte verbetert kwaliteit buitengebied

NVM-Agrarisch & Landelijk Vastgoedmakelaars hebben in hun dagelijkse praktijk regelmatig te maken met de Ruimte voor Ruimte-regeling. Wat houdt deze regeling in en welke rol speelt de Agrarisch & Landelijk Vastgoedmakelaar hierbij? We vroegen het aan Theo van Gelder van Van Gelder agrarisch & landelijk vastgoed uit Barendrecht.

Lees meer

Wed, 13 Dec 2017 07:36:54 GMT

‘Vloek van het hoogste bod’ richt zich ten onrechte op makelaars

De vloek van het hoogste bod. Zo noemt hoogleraar Peter van Gool het als iemand er tot zijn grote schrik achter komt dat hij of zij tijdens een bieding op een gewilde koopwoning aan het langste eind heeft getrokken. Net als zijn collega Johan Conijn vindt hij dat makelaars door kopers ten onrechte scheef worden aangekeken op een overspannen woningmarkt als die van Amsterdam. De beide hoogleraren van de Amsterdam School of Real Estate (ASRE) zeggen dit in NVMagazine, dat deze week verschijnt.

Lees meer

Tue, 12 Dec 2017 02:05:26 GMT

Hoe staat het met de woningmarkt in de regio Zuidoost-Brabant?

De NVM-afdelingsvoorzitters zijn als geen ander op de hoogte van de situatie op de woningmarkt in hun regio. Hoog tijd dus om hen hierover aan het woord te laten. Dit keer gaan we in gesprek met voorzitter Chris van Roon van de afdeling Zuidoost-Brabant. “Overal in deze regio is groei, in Eindhoven is de markt zwaar oververhit”, aldus Van Roon.

Lees meer

Thu, 14 Dec 2017 10:00:52 GMT

Column: Roerig jaar

De woningmarkt in Nederland kende een roerig 2017. Er zijn lichtpuntjes, maar ook schaduwkanten. Een goede ontwikkeling is dat de woningmarkt in steeds meer delen van ons land aantrekt. Daartegenover staan gebieden in de grensstreken waar nog steeds weinig vraag is, en een aantal centra van grote steden waar amper nog aanbod is en de prijzen de pan uitrijzen.

Lees meer

Wed, 13 Dec 2017 11:33:39 GMT

Randland

Dit jaar zag ik het woord een paar keer opduiken in de Volkskrant: Randland. Nederland en Holland voldoen blijkbaar niet meer, we hebben een nieuw woord nodig om het grootste deel van ons land aan te duiden: Randland. Als het tegenovergestelde van het beschaafde deel van Nederland: de Randstad.

Lees meer

Wed, 13 Dec 2017 11:41:00 GMT

NVM-notitie over vrijkomende agrarische bebouwing valt in goede aarde

‘Samen naar een vitaal buitengebied, mogelijkheden voor vrijkomende agrarische bebouwing’ is de titel van een notitie die de NVM-vakgroep Agrarisch & Landelijk Vastgoed (NVM A&LV) begin november presenteerde. NVMagazine vroeg drie betrokkenen te reageren op de notitie die oplossingen aanreikt voor een betere herbestemming op het platteland. Rijksbouwmeester Floris Alkemade, de Brabantse gedeputeerde Erik van Merrienboer en Ellen van Selm, burgemeester van de gemeente Opsterland en voorzitter van het samenwerkingsverband van plattelandsgemeenten P10 geven hun visie.

Lees meer

Wed, 13 Dec 2017 10:09:39 GMT
×

Binnen 2 maanden
uw huis verkopen?

Geen verkoop
geen kosten

Nu een proeftijd van
2 maanden

Meer informatie » Gegarandeerd
100% no cure-no pay